Kippenbouillon

Bereidingstijd 8 uur
Totale tijd 8 uur
Gang Sauzen, Soepen
Porties 2 liter

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Kip
  • 800 g Prei
  • 800 g Wortelen
  • 600 g Ui
  • 100 g Bleekselderij
  • 0,1 g Peper gekneusde korrels
  • 5 l water
  • 1 g Zout

Bouquet garni

  • 2 takje Tijm
  • 1 blaadje Foelie blad
  • 3 stuks Laurierblaadjes
  • 2 takje Peterselie

Instructies
 

  • Doe de in stukken gesneden kip in de pan met water Voeg de schoongemaakte groenten (alleen de uien hoven niet geschild te worden) en de kruiden erbij Breng het geheel tegen de kook aan (niet koken) en laat de bouillon ca. 8-12 uur trekken op een zacht vuur Passeer de bouillon door een zeef Breng de bouillon weer aan de kook en laat reduceren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept