Kreeftenmayonaise

Porties 10

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Eidooier
  • 1 el Mosterd
  • 4 dl Zonnebloemolie
  • Kreeftenextract

Instructies
 

  • Klop de eidooiers, mosterd, peper, zout en de azijn los. Voeg onder voortdurend roeren de olie druppelsgewijs toe. Als de mayonaise iets dikker wordt kan de olie in een dun straaltje worden bijgegoten. Breng de mayonaise op smaak met kreeftenextract en stop het in een spuitflesje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hertenbiefstuk met gesmoorde kool en rode wijnjus

Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 1 minuut
Gang Hoofdgerecht wild
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 600 g Hertenbiefstuk per stuk 150 g
  • 0,5 stuks Groene kool
  • 2 stuks Sjalotje
  • 1 tl Karweizaad
  • 200 g Boter
  • 0,5 l Wijn, rood
  • 2 dl Wildfond

Instructies
 

  • Begin met de groene kool; snijd deze goed fijn en verwijder het hart van de kool. Snijd de sjalot fijn en fruit deze aan in de boter. Roer de groene kool en het karweizaad erdoor en laat dit op laag vuur met de deksel op de pan gaar smoren. Kook voor de saus de rode wijn in tot ongeveer 1 dl en voeg de wildfond toe. Kook verder in en voeg eventueel iets suiker toe. Bak de hertenbiefstukjes rondom bruin en gaar ze verder in de oven tot de gewenste gaarheid is bereikt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Mango ijs

Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 1 minuut
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 300 g Mango geschild en ontpit
  • 90 g Suiker
  • 2 el Honing
  • 2 el Citroensap
  • 10 cl Slagroom
  • 25 cl Melk, vol
  • 1 stuks Eidooier

Instructies
 

  • Pureer de mango samen met het citroensap, de suiker, de honing, de slagroom, de melk en de eidooier. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is. Schakel de ijsmachine in en giet het mengsel in de koelkolom of, als u geen ijsmachine hebt, in een sorbetiere. De vruchten kunt u vervangen door abrikozen of perzikken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Pruimentaart

Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 1 minuut
Gang Patisserie
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 200 g Bloem
  • 250 g Boter
  • 175 g Suiker
  • 1 snufje Zout
  • 750 g Pruimen
  • 50 g Boter
  • 50 g Suiker
  • 0,5 tl Kaneel
  • 1 mespunt Kruidnagelpoeder
  • 1 Rum of cognac
  • 250 g Mascarpone
  • 1 Vanillesuiker

Instructies
 

  • Voorbereiden: Snijd de gewassen en gedroogde pruimen in kwarten van de pit. Verhit de boter met de suiker, de kaneel en het kruidnagelpoeder in een koekenpan met een dikke bodem tot de suiker is gesmolten. Bak de pruimen op middelhoog vuur omscheppend ca. 10 minuten in de karamel tot het vrijgekomen vocht vrijwel geheel is verdampt. Flambeer de pruimen desgewenst met de rum of de cognac (let op dat de afzuigkap niet aanstaat). Klop de mascarpone los met de vanillesuiker. Afwerken: Bestrijk de taartbodem met de mascarponeroom. Verdeel er de afgekoelde pruimen over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Ravioli gevuld met kabeljauw puree

Porties 10

Ingrediënten
  

Pasta

  • 300 g Bloem Spigadore. pasta bloem
  • 3 stuks Eieren
  • 1 snufje Zout

Puree

  • 250 g Kabeljauw
  • 1 stuks Bouguet garni
  • 1 stuks Sjalotje
  • 10 g Boter
  • 1 dl Olijfolie
  • 1 teentje Knoflook
  • 0,75 dl Room

Saus

  • 1 zakje Mosselen
  • 250 g Mascarpone
  • 12 dl Room
  • 1 bosje Basilicum

Instructies
 

  • Maak in de keukenmachine met deegmes een pastadeeg. Laat het deeg in de koeling rusten. Maak 2 grote plakken met de pastamachine of deegroller door steeds weer terug te vouwen en dunner te rollen. Vul direct na het walsen, anders worden ze te droog en barsten ze open. Smeer ze in met eiwit. Verdeel de vulling in hoopjes over 1 plak, leg de andere plak er overheen en steek de ravioli’s uit. Laat ze drogen op een pastarek.

Serveren

  • Kook de ravioli; grill de resterende mosselen á la minuut
  • Verwarm de mascarpone saus
  • Giet de pasta af en laat goed uitlekken. Schep de saus met mosselen door de ravioli. Bestrooi met de basilicum en zwarte peper
  • Verdeel over ondiepe soepborden; garneer met de gegrillde mosselen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Kabeljauwpuree

Vulling voor ravioli
Gang Voorgerecht vis
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g Kabeljauw
  • 1 tl Zout
  • 1 stuks Bouguet garni
  • 1 stuks Sjalotje
  • 10 g Boter
  • 1 dl Olijfolie
  • 1 teentje Knoflook
  • 0,75 dl Slagroom

Instructies
 

  • Laat de vis goed uitlekken, verwijder de graten en het vel.
  • Bestrooi de kabeljauwfilet met zout en laat een paar uur staan
  • Dep droog en pocheer de vis ± 25 minuten in water met het bouguet garni in een oven op 180°
  • Hak de slalot fijn en fruit even in de boter
  • Voeg bij de vis
  • Verwarm de olijfolie met de uitgeperste teentjes knoflook
  • Verwarm de room
  • Draai het vismengsel in de keukenmachine tot een puree
  • Voeg tijdens het draaien scheutje voor scheutje om en om de olie en room toe
  • Breng indien nodig op smaak met zout en peper
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Wortelkroketten

Gajar vada
Gang Amuse
Porties 5

Ingrediënten
  

  • 250 g Wortelen middelgroot
  • 99,99 g Kikkererwten
  • 2 el Walnoten of hazelnoten
  • 2 el Kokos
  • 0,99 el Pancha masala
  • 0,99 el Peterselie of koriander
  • 2 stuks Spaanse peper
  • 0,5 tl Kurkuma
  • 0,5 tl Zout
  • 0,25 tl Bakpoeder
  • 1 l Ghi om in te frituren

Instructies
 

  • Hak de noten in kleine stukjes. Rasp de wortel. Doe de geraspte wortel en alle andere ingrediënten in een grote kom. Voeg zo veel water toe dat je er een pasta van kunt maken die dik genoeg is om niet uit elkaar te vallen bij het frituren. Voeg zo nodig kikkererwtenmeel toe. Verhit de ghi (of frituurvet). Gebruik een kleine ijsschep om een bolletje beslag op te scheppen en het in de hete ghi te klikken. Met een eetlepel en een duwtje van je vinger gaat het ook. Leg op deze manier ongeveer 8 tot 10 wortelkroketten in de ghi. Regel de temperatuur en keer de wortelkroketten zo vaak dat ze in ongeveer 5 minuten aan alle kanten mooi bruin zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de ghi en laat ze in een zeef uitlekken. Serveer ze op kamertemperatuur met een groenteschotel, een raita of yoghurt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Camemberttaart met broccoli en cashewnoten

Bereidingstijd 1 uur 20 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 4 el Olijfolie
  • 225 g Kwark
  • 225 g Bloem
  • 1 el Paneermeel
  • 300 g Broccoli
  • 2 stuks Eieren
  • 4 el Slagroom
  • 1 el Bieslook
  • 100 g Cashewnoten
  • 250 g Camembert

Instructies
 

Voorbereiden

  • Taartvorm met 1 eetlepel olie invetten. In een kom kwark losroeren met rest van olie. Bloem en ‘/2 theelepel zout erboven zeven en erdoor roeren. Met koele han-den snel tot soepel deeg kneden. Aanrecht en deegroller bestrooien met bloem. Met deegroller deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 0,5 cm dikte. Taartvorm hiermee bekleden. Deeg goed in taartvorm uitdrukken. Bodem bestrooien met paneermeel. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Broccoli wassen en schoonmaken. Stronken van roosjes snijden. Stronken in plakjes snijden. Roosjes in kleine roosjes verdelen. In een pan weinig water aan de kook brengen.Broccoli ca. 5 minuten koken.
  • Onder koud stromend water afspoelen en in vergiet laten uitlekken. In een kommetje de eieren loskloppen met zout, peper en slagroom. Bieslook erboven fijnknippen en erdoor roeren. In een vijzel of keukenmachine cashewnoten grof hakken. Camembert in kleine stukjes snijden.

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 200°C of gasstand 4. Broccoliroosjes op taartbodem rangschikken. Stukjes Camembert erover verdelen. Cashewnoten erover strooien.
  • Slagroommengsel erover schenken.Op rooster onder het midden van de oven taart in ca. 40 minuten gaar en goudbruin bakken. Taart uit oven nemen en ca. 10 minuten laten staan. Voorzichtig vorm verwijderen. Direct severen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Lasagne met aubergine en basilicum

Porties 10

Ingrediënten
  

tomatensaus

  • 1 el Olijfolie
  • 0,5 stuks Ui
  • Zout
  • Peper
  • 6 blaadjes Basilicum
  • 6 teentje Knoflook
  • 0,25 dl Wijn, rood
  • 1 kg Tomaat gepeld. ontdaan van zaadjes
  • 1 Blik tomaat of gepelde
  • 1 stuks Laurierblaadjes

aubergine

  • 1,5 kg Aubergine aubergine: in plakken van 1.5 cm
  • 3 el Olijfolie
  • 2 teentje Knoflook

samenstellen

  • 50 g Parmesaanse kaas
  • 75 g Provelone kaas
  • 75 g Mozarella
  • 0,25 bosje Basilicum
  • 500 g Pastavellen

Instructies
 

Tomatensaus

  • Verhit de olijfolie in een sauspan.
  • Voeg de ui, 1/2 tl zout, een snufje peper en de basilicum toe.
  • Bak op gematigd vuur even aan gedurende 5-7 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog 5 minuten op een zacht vuur.
  • Voeg de wijn toe en laat 1 a 2 minuten zachtjes koken totdat het vocht bijna verdampt is.
  • Voeg dan de tomaten, 1/4 tl zout en het laurierblad toe.
  • Laat gedurende ca. 30 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Aubergines

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Bestrijk de plakken aubergine met de olijfolie, knoflook, 1/2 tl zout en een paar snufjes peper.
  • Leg de plakken op een vel bakpapier en bak gedurende 15 a 20 min., totdat de plakken in het midden zacht zijn geworden.
  • Laat afkoelen en snijd in dikke repen. Breng op smaak met zout en peper
  • De aubergine dient goed op smaak gebracht te worden.

Het samenstellen van de lasagne

  • Meng alle kaas door elkaar en zet 1/4 van de kaas apart om gedurende het bakken over het gerecht te strooien.
  • Houd 1 el basilicum apart om daarmee het gerecht te bestrooien wanneer het klaar is.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schep wat tomatensaus op de bodem van een rechthoekige ovenschaal van 24 cm bij 24 cm en bedek dit met een laagje pastavellen.
  • Schep nog een laagje saus over de pasta en leg hierop de helft van de plakken aubergine. Bestrooi met de helft van de gemengde kaas, de helft van de fijngehake basilicum en leg hierop een laag pastavellen.
  • Schep een laatste laag tomatensaus hier overheen, gevolgd door de overige plakken aubergine en basilicum, de rest van de kaas en een laatste laag pastavellen.
  • Besluit met de bechamelsaus met ricotta custard.
  • Dek de ovenschaal af en bak gedurende 20 minuten. Bestrooi met achtergehouden kaas en bak, onafgedekt, gedurende 10 a 15 minuten, totdat de bechamelsaus gebakken is.
  • Haal uit de oven en bestrooi met de achtergehouden basilicum.Variatie: Voor een sterkere basilicumsmaak kan pestosaus in plaats van basilicum worden gebruikt. Schep de saus over de plakken aubergine en bestrooi dan met kaas.

Notities

Ook kan de lasagne zonder bechamelsaus worden gemaakt. In plaats daarvan heb je meer tomatensaus nodig als laatste laag over de pastavellen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Ricotta custard

Porties 10

Ingrediënten
  

custard

  • 450 g Ricotta
  • 25 g Pecorino
  • 2 stuks Eieren losgeslagen
  • 3 snufje Nootmuskaat versgemalen
  • 0,5 tl Zout
  • 0,12 tl Peper

bechamelsaus

  • 1 stuks Sjalotje
  • 1 stuks Wortelen
  • 12 stuks Peper
  • 1 stuks Foelie blad
  • 0,5 stuks Laurierblaadjes
  • 25 g Boter
  • 25 g Bloem
  • 3 dl Melk

Instructies
 

Ricotta custard

  • Doe de ricotta in de Magimix en meng de losgeslagen eieren erdoor.
  • Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng goed door elkaar.

Bechamelsaus

  • Breng de melk aan de kook.
  • Doe de groenten en de kruiden erin en laat 10-15 min infuseren (trekken).
  • Zeef en laat afkoelen.
  • Smelt de boter en voeg van het vuur af de bloem erbij.
  • Roer hier beetje bij beetje de koude melk door.
  • Zet de pan weer terug op het vuur, laat onder goed roeren aan de kook komen en zachtjes 10 minuten sudderen.
  • Zeef dit mengsel eventueel door een stuk kaasdoek of een paardeharen of nylon zeef om het gladder te krijgen.
  • Voeg de custard bij de saus en roer goed door.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!