aardbeienkwarktaart

Gang Patisserie
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 1 pak Bastognekoeken
  • 50 g Boter
  • 1 el bosvruchtenjam of aardbeienjam
  • 10 blaadjes Gelatine witte gelatine
  • 1 dl aardbeienjam gekoelde sap of sinaasappelsap
  • 500 g kwark
  • 200 g basterdsuiker witte
  • 25 l Slagroom

Instructies
 

  • Smelt de boter. Verkruimel de koekjes heel fijn in de keukenmachine ne meng de boter en jam erdoor. Ver een springvorm (24cm) in en druk het koek mengsel stevig uit op de bodem. Week de gelatine 5 min. In koud water. Snijd de aardbeien in driekwart stukjes (bewaar de rest om te garneren). Verwarm aarbeien of sinaasappelsap in een steelpan, knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes, van het vuur af, al roerende op in het warme sap. Laat afkoelen tot lauw. Roer kwark, suiker en gelatine mengsel door elkaar. Schep stukjes aardbeien erdoor. Klop de slagroom stijf en spatel deze luchtig door het kwarkmengsel. Schep het kwarkmengsel op koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de koelkast 3 uur opstijven. Garneer met de rest van de aardbeien.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Romige chocoladesaus

Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Nagerecht
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 reep Chocolade, puur
  • 3 el basterdsuiker bruine
  • 1 scheut Schenkstroop
  • 15 cl Slagroom
  • 1 klontje Boter
  • 3 stuks bananen je kan ook per persoon één banaan doen
  • 6 bolletjes ijs maakt niet echt uit wat voor ijs, vanille ijs is lekker

Instructies
 

  • Breek de chocola in stukjes en doe het in een pannetje, doe de basterdsuiker, boter, slagroom en stroop er ook bij. Laat het op een zacht vuurtje smelten en als het begint te smelten, ga je roeren tot het helemaal gesmolten is en heet genoeg. Snij de bananen over de lengte door de helft en leg ze op een bordje met de bolletjes ijs ernaast. Doe de chocolade saus erover heen en geniet bij het opeten ervan.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Walnotentaart

Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 1 minuut
Gang Patisserie
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 175 g Bloem
  • 150 g basterdsuiker
  • Zout
  • 125 g Boter koud
  • 125 g suiker
  • 12,5 cl Slagroom
  • 100 g Walnoten gepelde
  • 1 stuks Ei

Instructies
 

  • Bloem boven kom zeven en mengen met basterdsuiker en mespunt zout. Boter in plakken snijden, op bloemmengsel leggen en met twee messen in blokjes snijden. Tot samenhangende deegbal kneden. Deeg in afgedekte kom 30 minuten in koelkast laten rusten. In tussen oven voorverwarmen op 180° C. In pan met dikke bodem suiker behoedzaam laten karameliseren. Blijven roeren met houten pollepel, afblussen met 1 eetlepel heet water. Slagroom bij karamel schenken en zachtjes laten koken tot alle suiker is opgelost. Walnoten toevoegen en even laten meekoken. Pan van vuur nemen. Deeg in 2 stukken verdelen. Werklvlak met bloembestuiven. Beide deegballen uitrollen tot ronde plak van ca. 24 cm doorsnede. Springvorm invetten. Deeglap op bodem leggen, vulling erover uitstrijken. Vulling afdekken met tweede deeglap, randen aandrukken. Ei loskloppen met eetlepel water, bovenkant van deeg hiermee bestrijken. Taart in midden van oven in ca. 45 minuten bakken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Pompoensoep

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Soepen
Keuken Hollands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg Pompoen
  • 60 g Boter
  • 1 stuks Ui fijngehakt
  • 1 l Kippenbouillon Groentebouillon voor vegetarische variant
  • 2 dl Slagroom
  • 1 el Basilicum vers
  • Peper
  • Zout

Instructies
 

  • Schil de pompoen en snijd deze in middelgrote stukken. Verhit de boter in een pan; voeg de uien toe en bak ze zacht.
  • Voeg de kippenbouillon en de pompoen toe. 20 Minuten afgedekt laten koken tot de pompoen gaar is.
  • Pureer het mengsel met de staafmixer.
  • Voeg peper en zout toe. Roer de room erdoor. Eventueel garneren met verse basilicum.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Boeuf Bourguignon 1

Porties 4

Ingrediënten
  

  • 800 g Runderlap
  • 110 g Boter
  • 115 g Borstspek
  • 50 g Bloem
  • 5 dl Wijn. rood
  • 1 glas Cognac
  • 150 g Champignons
  • 24 stuks Ui kleine uitjes
  • 1 stuks Sjalotje
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 stuks Bouquet garni
  • Zout
  • Peper
  • 1 dl Kalfsfond

Instructies
 

  • Maak van 10 gram boter en 10 gram bloem door kneden een beurre manié. Snij het vlees in grote dobbelstenen en het spek in kleine reepjes. Smelt 50 gram boter in een pan. Schil de uitjes. Als de boter heet is, doe er dan het spek in en de uitjes. Laat ze op zacht vuur sauteren. Als de uitjes kleur krijgen haal dan ui en spek uit de pan. Wentel de stukken vlees door de bloem. Sauteer ze dan in de boter van de uitjes snel mooi bruin. Schil het sjalotje en hak het fijn. Geef het bij het vlees, flambeer het met de cognac. Geef er nu de bouillon en de wijn bij, zout en peper en het bouquet garni. Schil de knoflook en pers hem in de pan uit. Laat op zacht vuur gedurende 2 uur sudderen. Maak de champignons schoon en sauteer ze in wat boter. Voeg ze samen met het spek en de uitjes 20 minuten voor het einde van de kooktijd bij het vlees. Haal met een schuimspaan alles uit de pan, leg het op een voorverwarmde dienschaal, zeef de saus en bind ze met de beurre manié. Geef de saus over het vlees en serveer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Verdure di primavera condite

Italiaanse groenten in vinaigrette saffraan saus
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 1 minuut
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 2 teentje Knoflook
  • 5 draad Saffraan
  • 1 stuks Gember
  • 0,5 dl Azijn
  • 1,5 dl Olijfolie
  • 0,5 stuks Citroen
  • 1 stuks Laurierblaadjes
  • 1 takje Tijm
  • 1 takje Rozemarijn
  • 3 stuks Venkel
  • 20 stuks Asperge
  • 200 g Peultjes

Instructies
 

  • Maal de knoflook, saffraan en gember fijn.
  • Meng de azijn met de olijfolie, citroen en alle kruiden
  • Breng dit aan de kook en voeg het saffraanmengsel toe
  • Maak de groenten schoon en snijd ze, indien nodig, wat kleiner
  • Kook de groenten al dente en dompel ze in koud water en giet ze af
  • Schep de dressing er doorheen en laat het geheel afkoelen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Magret de canard

Eendenborst
Gang Hoofdgerecht gevogelte
Porties 8 pax

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Eendenborst Tamme eendenborst

Instructies
 

  • Verwijder overtollig vet van de eendenborsten
  • Maak inkepingen op heet overgebleven vet (in de vorm van een chinese ruit)
  • Braad de borsten goed aan (goed rosé) 3 min aan vet kant hoog vuur; 2 min aan vleeskant lager vuur; daarna in de oven 7 min. 180°
  • Laat het vlees rusten (ca. 10 min) alvorens het te snijden
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geconfijte knoflook

Gang Bijgerecht
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 16 teentje Knoflook
  • 50 g Boter
  • 50 g Suiker

Instructies
 

  • Laat de boter smelten, doe er de knoflook bij, strooi er de suiker over en laat carameliseren op een zacht vuur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Eendenleverterrine

Porties 6

Ingrediënten
  

  • 300 g Eendenlever pate
  • 0,5 dl Port, rode
  • 0,25 dl Armagnac
  • 1 stuks Morilles gesnipperd
  • 1 snufje Zout
  • Peper
  • 1 stuks Sjalotje gehakt
  • 1 el Arachide olie
  • 1 el Frambozenazijn
  • 0,5 tl Aalbessenjam
  • 0,5 dl Arachide olie
  • 2 el Notenolie
  • 1 el Kervel
  • 80 g Boter
  • 1 tl Honing
  • 1,5 dl Port, rode
  • 5 dl Jus de veau
  • 3 stuks Morilles

Instructies
 

Lever

  • Verwijder harde stukken uit de lever. Vul een kleine terrine met de lever en vul zoveel mogelijk op met kleinere stukjes. Giet een mengsel van port, armagnac, stukjes morielje, zout en peper erover en laat dit afgedekt 12 uur staan. Pocheer au bain marie 15 minuten in een oven van 120°C. Laat de lever in de vorm afkoelen met iets zwaars bovenop. VINAIGRETTE: Fruit het sjalotje heel even in de arachide-olie. Voeg dan azijn, peper, zout, aalbessenjam, de 2 oliën al roerend met de garde toe. Laat lauw-warm worden. Draai het vuur uit en meng de kervel erdoor. SAUS: Doe 5 gr. boter in de sauspan en laat hierin de honing snel caramelliseren. Giet de port erbij en laat dit inkoken tot een stroperige massa. Voeg dan rode wijn en fond de veau toe en de in ringen gesneden morielen en laat dit alles tot 1/4 van het oorspronkelijke volume inkoken. Bind licht af met beurre manié. Haal vlak voor het opdienen de pan van het vuur en monteer met 75 gr. boter. Hou de saus warm maar laat haar niet meer koken.

Afmaken

  • Leg op het bord een bergje veldsla dat met enkele eetlepels van de vinaigrette is aangemaakt. Snij een plak eenden- of ganzenlever- pâté‚en leg deze op het bord met warme gebakken appel en saus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Kipsalade

Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 2 minuten
Gang Hoofdgerecht gevogelte
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Aardappelen glad en gekookt
  • 2 stuks Appels zachtzuur

vlees

  • 1 stuks Kip
  • 1 Blik Perziken
  • 100 g Ham in blokjes
  • 200 g Walnoten
  • 1 Blik Maiskorrels
  • 6 el Mayonaise
  • 12,5 cl Zure room
  • 1 tl Mosterd
  • 1 stuks Ui klein
  • Peper
  • Zout
  • 2 el dragonazijn

Instructies
 

  • meng de in blokjes gesneden kip, perziken, ham, appel, walnoten en mais. Maak de saus met de mayonaise, zure room, mosterd, ui, azijn en n peper en zout. Meng de saus door het kip mengsel en serveer mooi op sla in een grote schaal. Geef er bijv. brood bij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!