Pompoensoep

Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Soepen
Keuken Hollands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg Pompoen
  • 60 g Boter
  • 1 stuks Ui fijngehakt
  • 1 l Kippenbouillon Groentebouillon voor vegetarische variant
  • 2 dl Slagroom
  • 1 el Basilicum vers
  • Peper
  • Zout

Instructies
 

  • Schil de pompoen en snijd deze in middelgrote stukken. Verhit de boter in een pan; voeg de uien toe en bak ze zacht.
  • Voeg de kippenbouillon en de pompoen toe. 20 Minuten afgedekt laten koken tot de pompoen gaar is.
  • Pureer het mengsel met de staafmixer.
  • Voeg peper en zout toe. Roer de room erdoor. Eventueel garneren met verse basilicum.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept