Peren-notentaart

Gang Nagerecht
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 500 g Bloem
  • 350 g Suiker
  • 300 g Boter
  • 3 stuks Eieren
  • 250 g Hazelnoten
  • 20 g Bakpoeder
  • 5 g Kaneel
  • 1 snufje Zout
  • 1 el Melk
  • 500 g Peren
  • 1 stuks Eidooier

Instructies
 

  • Meng alle ingredienten behalve de peren en maak het deeg (liefst 24 uur van tevoren). Maak de peren schoon. Vul een springvorm voor de helft met het deeg, leg de peren hierop en vul de vorm op met de rest van het deeg. Verwarm de oven voor op 160 graden C. Smeer de bovenkant in met eidooier en bak in ongeveer 1 uur af.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Zandtaartdeeg zoet

Gang Patisserie
Porties 650 gram

Ingrediënten
  

  • 300 g Bloem
  • 200 g Boter
  • 100 g Basterdsuiker
  • 1 stuks Eieren

Instructies
 

  • Meng de zachte boter en de suiker zachtjes met de hand. Wrijf daarna de gezeefde bloem en het ei erdoor. Kneed dan snel tot een bal en laat in folie verpakt in de koelkast een kwartiertje rusten. Daarna weer even soepel kneden met de hand. Dit levert een zacht gebak op!
  • Dit deeg bakken op 180ºC.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

De champagne met de daaronderstaande ingredienten vermengen en blenderen met de staafmixer tot dit een gebonden dressing is. Op smaak maken met peper en zout en wat poedersuiker.
De veldzuring en de klaver aanmaken met de champagnedressing.

Dressing voor vijgen met geitenkaas

Gang Amuse
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 dl Champagne
  • 1 stuks Eidooier
  • 0,5 dl Azijn, witte wijn
  • 1 dl Zonnebloemolie
  • 1 scheut Olijfolie
  • 30 g Sjalotje
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Zout
  • 50 g Klaverblad
  • 100 g Veldzuring

Instructies
 

  • De champagne met de daaronderstaande ingredienten vermengen en blenderen met de staafmixer tot dit een gebonden dressing is. Op smaak maken met peper en zout en wat poedersuiker. De veldzuring en de klaver aanmaken met de champagnedressing.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Kaneelijs

Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 1 minuut
Gang IJs, Nagerecht
Keuken Frans
Porties 8 pax

Ingrediënten
  

  • 0,25 l Melk. vol
  • 2 dl Slagroom
  • 5 g Kaneelpoeder
  • 37,5 g Suiker
  • 0,5 dl Honing
  • 5 stuks Eidooier

Instructies
 

  • Breng de melk aan de kook
  • Voeg de kaneelpoeder eraan toe en laat een half uurtje meetrekken.
  • Klop de suiker op met de eigelen.
  • Smelt de honing in de melk.
  • Giet het melkmengsel op de eigelen en doe dit weer terug in de pan om het te laten binden.
  • Doe het afgekoelde mengsel in de ijsmachine.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Aardbeienflan

Gang Patisserie
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 6 plakjes Bladerdeeg
  • 1 stuks Eieren
  • 500 g Aardbeien
  • 2 el Frambozenjam
  • 3 dl Mon chou of mascarpone
  • 40 g Poedersuiker
  • 1 el Grand Marnier
  • 1 el Sinaassappelschil

Instructies
 

  • oven 180°C verwarmen. Bladerdeeg ontdooien, in springvorm doen, daarop aluminiumfolie en blindbakvulling. Klop het ei los met wat water en bestrijk hiermee de randen van het deeg. Bak het deeg 15 min. Daarna blindbakvulling eraf en nog eens 10 min.. Bakken tot het goudbruin is. Verwijder steeltjes van de aarbeien. Verwarm de jam tot lauwwarm. Roer Mon Chou of Marscerpone zacht met de poedersuiker, Grand Marnier en sainaasappelschil. Doe het roommengsel in de taartvorm en verdeel de aardbeien erover. Bestrijk de taart met lauwwarme frambozenjam.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

aardbeienkwarktaart

Gang Patisserie
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 1 pak Bastognekoeken
  • 50 g Boter
  • 1 el bosvruchtenjam of aardbeienjam
  • 10 blaadjes Gelatine witte gelatine
  • 1 dl aardbeienjam gekoelde sap of sinaasappelsap
  • 500 g kwark
  • 200 g basterdsuiker witte
  • 25 l Slagroom

Instructies
 

  • Smelt de boter. Verkruimel de koekjes heel fijn in de keukenmachine ne meng de boter en jam erdoor. Ver een springvorm (24cm) in en druk het koek mengsel stevig uit op de bodem. Week de gelatine 5 min. In koud water. Snijd de aardbeien in driekwart stukjes (bewaar de rest om te garneren). Verwarm aarbeien of sinaasappelsap in een steelpan, knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes, van het vuur af, al roerende op in het warme sap. Laat afkoelen tot lauw. Roer kwark, suiker en gelatine mengsel door elkaar. Schep stukjes aardbeien erdoor. Klop de slagroom stijf en spatel deze luchtig door het kwarkmengsel. Schep het kwarkmengsel op koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de koelkast 3 uur opstijven. Garneer met de rest van de aardbeien.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Romige chocoladesaus

Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Nagerecht
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 reep Chocolade, puur
  • 3 el basterdsuiker bruine
  • 1 scheut Schenkstroop
  • 15 cl Slagroom
  • 1 klontje Boter
  • 3 stuks bananen je kan ook per persoon één banaan doen
  • 6 bolletjes ijs maakt niet echt uit wat voor ijs, vanille ijs is lekker

Instructies
 

  • Breek de chocola in stukjes en doe het in een pannetje, doe de basterdsuiker, boter, slagroom en stroop er ook bij. Laat het op een zacht vuurtje smelten en als het begint te smelten, ga je roeren tot het helemaal gesmolten is en heet genoeg. Snij de bananen over de lengte door de helft en leg ze op een bordje met de bolletjes ijs ernaast. Doe de chocolade saus erover heen en geniet bij het opeten ervan.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Walnotentaart

Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 1 minuut
Gang Patisserie
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 175 g Bloem
  • 150 g basterdsuiker
  • Zout
  • 125 g Boter koud
  • 125 g suiker
  • 12,5 cl Slagroom
  • 100 g Walnoten gepelde
  • 1 stuks Ei

Instructies
 

  • Bloem boven kom zeven en mengen met basterdsuiker en mespunt zout. Boter in plakken snijden, op bloemmengsel leggen en met twee messen in blokjes snijden. Tot samenhangende deegbal kneden. Deeg in afgedekte kom 30 minuten in koelkast laten rusten. In tussen oven voorverwarmen op 180° C. In pan met dikke bodem suiker behoedzaam laten karameliseren. Blijven roeren met houten pollepel, afblussen met 1 eetlepel heet water. Slagroom bij karamel schenken en zachtjes laten koken tot alle suiker is opgelost. Walnoten toevoegen en even laten meekoken. Pan van vuur nemen. Deeg in 2 stukken verdelen. Werklvlak met bloembestuiven. Beide deegballen uitrollen tot ronde plak van ca. 24 cm doorsnede. Springvorm invetten. Deeglap op bodem leggen, vulling erover uitstrijken. Vulling afdekken met tweede deeglap, randen aandrukken. Ei loskloppen met eetlepel water, bovenkant van deeg hiermee bestrijken. Taart in midden van oven in ca. 45 minuten bakken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Pompoensoep

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Soepen
Keuken Hollands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg Pompoen
  • 60 g Boter
  • 1 stuks Ui fijngehakt
  • 1 l Kippenbouillon Groentebouillon voor vegetarische variant
  • 2 dl Slagroom
  • 1 el Basilicum vers
  • Peper
  • Zout

Instructies
 

  • Schil de pompoen en snijd deze in middelgrote stukken. Verhit de boter in een pan; voeg de uien toe en bak ze zacht.
  • Voeg de kippenbouillon en de pompoen toe. 20 Minuten afgedekt laten koken tot de pompoen gaar is.
  • Pureer het mengsel met de staafmixer.
  • Voeg peper en zout toe. Roer de room erdoor. Eventueel garneren met verse basilicum.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Boeuf Bourguignon 1

Porties 4

Ingrediënten
  

  • 800 g Runderlap
  • 110 g Boter
  • 115 g Borstspek
  • 50 g Bloem
  • 5 dl Wijn. rood
  • 1 glas Cognac
  • 150 g Champignons
  • 24 stuks Ui kleine uitjes
  • 1 stuks Sjalotje
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 stuks Bouquet garni
  • Zout
  • Peper
  • 1 dl Kalfsfond

Instructies
 

  • Maak van 10 gram boter en 10 gram bloem door kneden een beurre manié. Snij het vlees in grote dobbelstenen en het spek in kleine reepjes. Smelt 50 gram boter in een pan. Schil de uitjes. Als de boter heet is, doe er dan het spek in en de uitjes. Laat ze op zacht vuur sauteren. Als de uitjes kleur krijgen haal dan ui en spek uit de pan. Wentel de stukken vlees door de bloem. Sauteer ze dan in de boter van de uitjes snel mooi bruin. Schil het sjalotje en hak het fijn. Geef het bij het vlees, flambeer het met de cognac. Geef er nu de bouillon en de wijn bij, zout en peper en het bouquet garni. Schil de knoflook en pers hem in de pan uit. Laat op zacht vuur gedurende 2 uur sudderen. Maak de champignons schoon en sauteer ze in wat boter. Voeg ze samen met het spek en de uitjes 20 minuten voor het einde van de kooktijd bij het vlees. Haal met een schuimspaan alles uit de pan, leg het op een voorverwarmde dienschaal, zeef de saus en bind ze met de beurre manié. Geef de saus over het vlees en serveer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!