Maak eerst de saus in een grote, lage pan die je op tafel kunt zetten. Bak de ui zacht in de olie en roer de knoflook erdoor. Voeg omaten, suiker, Spaanse peper en wat zout toe. Roer goed en laat 20 minuten sudderen, tot de saus is ingedikt.
Maak ondertussen de gehaktballetjes. Meng gehakt, ui, peterselie, specerijen en wat zout en peper en kneed er een smeuige massa van.
Wrijf je handen in met wat olie, zodat het vlees niet blijft plakken, en rol van het vlees balletjes ter grootte van een knikker. Leg ze naast elkaar op een bord.
Verhit een dunne laag plantaardige olie in een koekenpan en braad daarin de gehaktballetjes in porties, waarbij u de pan licht heen en weer beweegt en de balletjes draait, zodat ze rondom bruin worden. Ze moeten van binnen roze blijven. Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Voeg peterselie en koriander toe aan de saus, leg daarin de gehaktballetjes en laat circa 5 minuten sudderen, totdat ze gaar zijn.
Breek de eieren boven de saus en laat het eiwit stollen. Serveer direct.
Zalm in mango-gembersaus
Zalm in mango-gembersaus
Ingrediënten
Instructies
Tajine met pruimen en rozijnen
Tajine met pruimen en rozijnen
Ingrediënten
Instructies
Bieten-waterkerssalade
Bieten-waterkerssalade
Ingrediënten
Instructies
Koffiebroodje
Koffiebroodje
Ingrediënten
Instructies
Dadeltaart
Dadeltaart
Ingrediënten
glazuur
Instructies
Glazuur
Blinis met bosvruchten
Blinis met bosvruchten
Ingrediënten
Instructies
Tarte tatin van witlof met provoleronekaas en Sali
Tarte tatin van witlof met provoleronekaas en Sali
Ingrediënten
deeg
vulling
caramel
Instructies
Deeg
Witlof
Caramel
Samenstellen en afmaken
Colombiaanse ananascustard
Colombiaanse ananascustard
Ingrediënten
Custard
Karamel
Instructies
Tajine van gehaktballetjes in tomatensaus
Tajine van gehaktballetjes in tomatensaus
Ingrediënten
gehakt
Saus
Instructies
Vitello tonnato
Vitello tonnato
Ingrediënten
vlees
mayonaise
tonijnsaus
garnering
Instructies