Vanille ijs

Ijs voor dessert. Weinig ijs per persoon.
Porties 16

Ingrediënten
  

  • 7,5 dl Slagroom
  • 2,5 dl Melk. vol
  • 4 stuks Vanillestokje
  • 225 g Eidooier
  • 250 g Suiker

Instructies
 

  • Breng de slagroom met de melk tegen de kook aan. Snijd de vanillestokjes open, schraap de vanille eruit envoeg dit, samen met de stokjes, aan het roommengsel toe. Laat het geheel op een laag vuur 2 uur trekken. Roer de eierdooiers los met de suiker. Klop er met een garde 1/4 van het roommengsel door en meng het geheel met de rest van het roommengsel in de pan. Verwarm dit al roerende op een laag vuur (of au bain marie) tot 80 graden. Laat afkoelen en een nachtje in de koelkast bewaren. Zeef de vanillevla en draai er vanille/ roomijs van.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept