Gebak.
Snijd de sinaasappels in stukken en verwijder de pitjes. Doe alles met schil en al in de keukenmachine en draai er een dikke puree van. Doe alle andere gebakingerdienten in een grote kom (de boter moet echt zacht zijn) en meng ze grondig met de mixer. Spatel er de sinaasappelpuree door, schep het mengsel in de vorm en strijk het oppervlak met de achterkant van een lepel glad. Zet de vorm 10 minuten in de oven op 200 graden. Verlaag dan de temp tot 180 graden en laat nog ongeveer 40 – 45 min staan totdat het groudbruin is geworden.
Siroop.
Doe honing, water en kaneel in een pannetje op laag vuur, roer, breng ze tegen de kook aan en laat ze 5 minuten zachtjes pruttelen. Haal de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en roer er het sinaasappel- en citroensap door.
Afwerking
Laat het gebak 5 minuten afkoelen, haal het uit de vorm en leg het op een rooster met een groot bord eronder. Maak er met een pen een paar gaatjes in en overgiet het met de siroop. Als het gebak helemaal koud is, leg je het op een schaal en zet je het een nacht afgedekt op een koele plaats.
Bestrijk de bovenkant van het gebak vlak voor het opdienen met de yoghurt. Bestrooi het met pistachenoten, bedruppel het met honing en snijd het in stukken.
Griekse sinaasappeltaart met yoghurt en pistache
48 kleine stukjes, gebaseerd op een taartje van 15 cm in 12 stukjes verdeeld per taartje
gebak
- 2 stuks Sinaasappel 125 g per stuk
- 125 g Amandelpoeder
- 175 g Boter
- 175 g Suiker
- 3 stuks Ei
- 250 g Griesmeel
- 4,5 tl Bakpoeder
siroop
- 2,25 dl Honing
- 5 el Water
- 0,5 stuks Kaneelstokje
- 5 el Sinaasappelsap
- 1,5 el Citroensap
garnering
- 200 g Yoghurt
- 40 g Pistachenoten
- 2 el Honing
Griekse sinaasappeltaart met yoghurt en pistache
Gebak.
Snijd de sinaasappels in stukken en verwijder de pitjes. Doe alles met schil en al in de keukenmachine en draai er een dikke puree van. Doe alle andere gebakingerdienten in een grote kom (de boter moet echt zacht zijn) en meng ze grondig met de mixer. Spatel er de sinaasappelpuree door, schep het mengsel in de vorm en strijk het oppervlak met de achterkant van een lepel glad. Zet de vorm 10 minuten in de oven op 200 graden. Verlaag dan de temp tot 180 graden en laat nog ongeveer 40 – 45 min staan totdat het groudbruin is geworden.
Siroop.
Doe honing, water en kaneel in een pannetje op laag vuur, roer, breng ze tegen de kook aan en laat ze 5 minuten zachtjes pruttelen. Haal de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en roer er het sinaasappel- en citroensap door.
Afwerking
Laat het gebak 5 minuten afkoelen, haal het uit de vorm en leg het op een rooster met een groot bord eronder. Maak er met een pen een paar gaatjes in en overgiet het met de siroop. Als het gebak helemaal koud is, leg je het op een schaal en zet je het een nacht afgedekt op een koele plaats.
Bestrijk de bovenkant van het gebak vlak voor het opdienen met de yoghurt. Bestrooi het met pistachenoten, bedruppel het met honing en snijd het in stukken.
Griekse sinaasappeltaart met yoghurt en pistache
Ingrediënten
gebak
siroop
garnering
Paprika lintpasta
Paprika lintpasta
Ingrediënten
Instructies
Quiche Lorraine
Quiche Lorraine
Ingrediënten
deeg
saus
bodem
Instructies
Créme anglaise kaneel
Créme anglaise kaneel
Ingrediënten
Instructies
Bonbon tamarinde
Bonbon tamarinde
Ingrediënten
pasta
Instructies
Riblap
Riblap
Ingrediënten
Instructies
Kabeljauw met bloemkool en draadjesvlees
Kabeljauw met bloemkool en draadjesvlees
Ingrediënten
Instructies
Pesto alla Genovese
Liguria
Pesto alla Genovese
Ingrediënten
Instructies
Mousse van witte chocolade
Mousse van witte chocolade
Ingrediënten
Instructies
Briochebrood Cees H
Los de gist en de suiker op in melk van 38 graden. Meng bloem, eieren en de gistoplossing en voeg het zout toe. Werk er hierna geleidelijk de zachte boter door. Kneed het deeg tot het glad en elastisch is. Leg een doek op het deeg en laat het op kamertemperatuur 1,5 uur rijzen. Sla het deeg plat, bol het deeg op en leg het in een met boter ingesmeerd bakblik, of maak er bolletjes van. Bak het brood ca. 30 minuten bij 180 graden.
Briochebrood Cees H
Ingrediënten
Instructies