Bonbon framboos

Gang Patisserie
Porties 24

Ingrediënten
  

  • 100 g Frambozen
  • 1 el Citroensap
  • 1 el Frambozenazijn
  • 350 g Chocolade, wit
  • 25 g Boter

Instructies
 

  • Pureer het fruit met de staafmixer. Breng de puree samen met het citroensap en de frambozenazijn aan de kook. Haal zodra het kookt de pan van het vuur. Doe de gehakte chocolade in een kom. Giet het hete fruitmengsel op de chocolade en roer dit goed tot het een homogene massa is. Verwarm het mengsel zo nodig nog even au bain marie. Roer de boter erdoor. Bekleed een vierkante vorm van ongeveer 10 x 20 cm met vetvrij papier. Giet het chocolademengsel hierin en laat minimaal 5 uur op kamertemperatuur afkoelen. Draai de plak om en haal het bakpapier eraf. Strijk de bovenkant dun in met getempereerde melkchocolade en laat dit hard worden. Draai de vulling dan om en maak met een scherp mes of een uitsteekvorm het gewenste model bonbon. Haal de bonbons door de getempereerde melkchocolade. Afwerken: vul een spuitzakje met getempereerde chocolade en versier de bonbon.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept