Stoofpeertjes in rode wijn

Gang Bijgerecht
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 1 kg Stoofperen
  • 1 stuks Citroen
  • 1 stuks Sinaasappel
  • 1 stuks Kaneelstokje
  • 4 stuks Kruidnagels
  • 1 l Wijn. rood
  • 1 stuks Vanillestokje
  • 100 g Suiker

Instructies
 

  • Schil de peren en laat ze heel als ze klein zijn (laat het steeltje eraan zitten), snijd de citroen en sinaasappel in partjes. Steek de kruidnagels in de sinaasappelstukjes. Doe de wijn in de pan tot de peren onder staan en doe de overige ingrediënten erbij.
  • Breng de wijn aan de kook op hoog vuur. Laat de peren een paar uur stoven. De tijdsduur is afhankelijk van de grootte van de peren. Haal ze uit de pan als ze mooi rood zijn en laat het kookvocht nog inkoken tot de gewenste dikte. Je kunt er ook een siroop of caramel van maken, voeg dan nog wat extra suiker toe. Schenk het vocht over de peertjes.

Notities

cook-your-life-logo
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept