Pesto.
Meng de basilicum, rucola, kaas, knoflook en pistachenoten in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg de olie toe en draai tot alles is gemengd. Doe een helft van de pesto in een bakje in de koelkast voor een andere keer. En gebruik de andere helft voor deze keer. Roer hier de room door en dan wat warm water zodat het mengsel vloeibaar wordt en als dressing gebruikt kan worden. Breng op smaak met zout en peper.
Groente en kip.
Breng water met wat zout aan de kook, pel de tuinbonen en doe de bonen in de pan als het water kookt. Laat ze ongeveer 2 a 3 minuten koken en laat ze dan in ijskoud water snel afkoelen. Pel dan de velletjes van de bonen als je grote bonen hebt. Anders hoeft dat niet. Het vel van oudere bonen kan nogal taai zijn. Haal het vlees van de kip en snijd het in kleine stukken. Snijd de venkel in de lengte in heel dunne plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in kleine reepjes. Doe dan alles met de gemengde sla in een kom en meng het met de pesto.
Salade van tuinbonen, gerookte kip en pesto
Pesto
- 10 g Basilicum
- 100 g Rucola
- 2 el Parmesaanse kaas
- 1 teentje Knoflook
- 2 el Pistachenoten
- 60 ml Olijfolie
- 2 el Room
Groente en kip
- 700 g Tuinbonen ongedopt
- 250 g Kipfilet Gerookt
- 1 stuks Venkel
- 1 stuks Paprika. rood
- 50 g Sla Gemengd
Pesto.
Meng de basilicum, rucola, kaas, knoflook en pistachenoten in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg de olie toe en draai tot alles is gemengd. Doe een helft van de pesto in een bakje in de koelkast voor een andere keer. En gebruik de andere helft voor deze keer. Roer hier de room door en dan wat warm water zodat het mengsel vloeibaar wordt en als dressing gebruikt kan worden. Breng op smaak met zout en peper.
Groente en kip.
Breng water met wat zout aan de kook, pel de tuinbonen en doe de bonen in de pan als het water kookt. Laat ze ongeveer 2 a 3 minuten koken en laat ze dan in ijskoud water snel afkoelen. Pel dan de velletjes van de bonen als je grote bonen hebt. Anders hoeft dat niet. Het vel van oudere bonen kan nogal taai zijn. Haal het vlees van de kip en snijd het in kleine stukken. Snijd de venkel in de lengte in heel dunne plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in kleine reepjes. Doe dan alles met de gemengde sla in een kom en meng het met de pesto.
Spiesje caprice met citroenolijf
Spiesje caprice met citroenolijf
Ingrediënten
Spies
Instructies
Salade van tuinbonen, gerookte kip en pesto
Pesto.
Meng de basilicum, rucola, kaas, knoflook en pistachenoten in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg de olie toe en draai tot alles is gemengd. Doe een helft van de pesto in een bakje in de koelkast voor een andere keer. En gebruik de andere helft voor deze keer. Roer hier de room door en dan wat warm water zodat het mengsel vloeibaar wordt en als dressing gebruikt kan worden. Breng op smaak met zout en peper.
Groente en kip.
Breng water met wat zout aan de kook, pel de tuinbonen en doe de bonen in de pan als het water kookt. Laat ze ongeveer 2 a 3 minuten koken en laat ze dan in ijskoud water snel afkoelen. Pel dan de velletjes van de bonen als je grote bonen hebt. Anders hoeft dat niet. Het vel van oudere bonen kan nogal taai zijn. Haal het vlees van de kip en snijd het in kleine stukken. Snijd de venkel in de lengte in heel dunne plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in kleine reepjes. Doe dan alles met de gemengde sla in een kom en meng het met de pesto.
Salade van tuinbonen, gerookte kip en pesto
Ingrediënten
Pesto
Groente en kip
Instructies
Gelatine
Gelatine
Instructies
Krab met prei en rozemarijn
Krab met prei en rozemarijn
Ingrediënten
Instructies
Mortadella met pistache
Mortadella met pistache
Ingrediënten
Instructies
Minipizza ansjovis
Minipizza ansjovis
Ingrediënten
Instructies
Pizzadeeg
Pizzadeeg
Ingrediënten
Eerste fase
Tweede fase
Instructies
Perzikensaus
Perzikensaus
Ingrediënten
Instructies
Zalm op de BBQ
Bestel bij de visboer een hele zalm. Je hebt ze al vanaf 3 kg. Als je zegt met hoeveel personen je bent, weet hij wel hoe groot je vis moet zijn. 3 Kg is voor ongeveer 10 personen. Ook handig, stem de grootte af op de maat van je BBQ. Laat hem schoonmaken: ingewanden eruit, ontschubben, vinnen eraf en als je niet tegen de ogen kunt, ook de kop eraf.
Zalm op de BBQ
Ingrediënten
Instructies
Notities
Kipsaté
Kipsaté
Ingrediënten
Instructies