Aardbeien gemarineerd met basilicumsiroop

Gang Nagerecht
Porties 5

Ingrediënten
  

  • 3 cl Limoncello
  • 0,25 bosje Lavendel
  • 150 g Mascarpone
  • 250 g Aardbeien
  • 80 g Basilicum
  • 50 cl Suikersiroop
  • 100 g Vanilleijs

Instructies
 

  • Basilicum siroop. Verwarm de suikersiroop tot 65 graden in de thermomixer. Doe er dan de blaadjes basilicum bij en blend tot het geheel een egale vloeistof is. Laat afkoelen en passeer door een fijne zeef. Zet dan weg tot gebruik. Aardbeien. Maak van de lavendel en water met suiker een marinade. Giet deze over de schoongemaakte, maar nog met kroontje eraan, aardbeien en laat een uurtje staan. Giet dan af en haal dan pas de kroontjes eraf. Mascarpone. Meng de mascarpone met een scheutje limoncello en zet weg tot gebruik. Service. Pak een diep bord en leg hierop de mascarpone, vanilleijs met de aardbeien. Drapeer de basilicum siroop langs de mascarpone en maak af met een stengel lichte karamel.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept