Snijd de eendenborst in een mooie vorm en snijd het vet aan de randen weg. Wanneer er erg veel vet op ligt, snijd dit dan wat weg. Niet alles wegsnijden! Marineer de borsten 14 minuten in zout en suiker (dit alleen als je de eendenborsten na het garen niet meteen gebruikt). Haal dit er daarna weer af met keukenpapier. Wikkel de eendenborst strak in folie en daarna in een vacuümzak. Vacumeer en gaar op 63º C gedurende 1 uur. Als je ze niet direct gebruikt: haal uit het waterbad en koel snel af in ijswater. Anders ga direct je verder bij de volgende stap.
Voor het serveren de eendenborsten weer verwarmen tot 63º C. Haal ze dan uit de zak en brand met de brander tot ze bruin zijn en smaak hebben. Zout en peper om op smaak te maken doe je daarna. Laat even rusten onder aluminiumfolie. Trancheer de eendenborsten en serveer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.png00Leo Keijzer/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.pngLeo Keijzer2016-11-07 16:47:222020-09-18 15:51:19Eendenborst sous vide
Blancheer de olijven 2 keer. Mix ze in de thermomix met het water. Passeer het olijvenmengsel door een fijne zeef. Je moet nu ongeveer 75% van het gewicht olijven plus water overhouden.
Aspic
Doe het mengsel terug in de thermomix met water, agar agar en verwarm tot 100º C. Schenk over in een mengkom, proef en doe eventueel het zout erbij, en doe de gelatine al roerende erbij. Laat afkoelen tot 44º – 48º C en schenk over op een blad met plastic bedekt. Zet weg in de koeling en laat opstijven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Snijd de bieten op de mandoline in dunne plakjes. Marineer ze dan 10 minuten in het water/azijn en honing mengsel.
Haal ze er dan uit, dep droog met keukenpapier en leg 1 rondje op een vlakke ondergrond. Spuit hierop een rondje roomkaas en leg een ander rondje biet erop. Sluit goed door de randen aan te drukken. Ze zijn direct klaar om te serveren. Eventueel nog besprenkelen met een zoetzuur sausje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Snij de verse vijgen in vieren maar niet helemaal door zodat ze open komen te staan. Druppel wat balsamicoazijn in de vijg. Bedek de binnenkant van de vijgen met een plakje Parmaham. Spuit met een spuitzak een rozetje bieslook roomkaas op de Parmaham.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.png00Leo Keijzer/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.pngLeo Keijzer2016-11-07 16:22:552020-09-18 15:51:24Vijgen gevuld met Parmaham en roomkaas
Zet de oven op 200 º C en leg daar de aubergines en paprika’s in. Haal na 15 minuten de paprika’s eruit en laat even rusten. Haal na 35 minuten de aubergines er uit.
Trek de schil van de paprika’s af en snijd het vruchtvlees in brunoise.
Schil ook de aubergine en snijd hier ook het vruchtvlees in brunoise.
Meng de aubergine met de paprika en zet weg tot gebruik.
Schil de aardappels en kook ze 15 minuten, tot ze net niet gaar zijn. Laat afkoelen en snijd ze in blokjes van 5 mm.
Pak 3 koekenpannen en bak de aardappelen bruin.. Bak tegelijkertijd de groenten met een teen knoflook en een takje tijm. Bak ook de dorade. Eerst op de velkant en dan kort op de vleeskant.
Serveer op warme borden. Eerst de groenten, daarboven op de vis en aan de zijkant de aardappeltjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.png00Leo Keijzer/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.pngLeo Keijzer2016-11-07 16:21:062020-09-18 15:51:25Dorade met aubergine en paprika
Schil de peren en de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Doe de poedersuiker en het water in een pan met een dikke bodem en verwarm het op een laag vuur. Voeg de stukjes peer en appel toe en houd het suikerwater 10 minuten tegen de kook aan. Voeg dan de pruimen en de druiven toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Neem de pan van het vuur en laat het mengsel een nacht staan. Breng het geheel de volgende dag opnieuw tegen de kook aan. Schep het fruit uit de pan, laat het uitlekken en verdeel het over een aantal glazen potten. Doe de witte wijn, honing en mosterdpoeder (fijngemalen mosterdzaad) in een pan met een dikke bodem en breng het tegen de kook aan. Schenk de vloeistof over het fruit en sluit de potten hermetisch.
Dit kan je een paar weken bewaren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Schil de aardappelen en de wortels.
Snijd de wortels, knolselderij en de uien in brunoise.
Kook de aardappels gaar.
Kook de wortel, uien en knolselderij met het laurierblaadje ook gaar.
Maak van de aardappels met de melk en boter een smeuïge puree en schep hier de groenten door.
Serveer met klapstuk.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Eendenborst sous vide
Eendenborst sous vide
Ingrediënten
Instructies
Olijvenaspic
Olijvenaspic
Ingrediënten
Olijvenpuree
Aspic
Instructies
Olijvenpuree
Aspic
Spruitjes couscous met spek
Spruitjes couscous met spek
Ingrediënten
Instructies
Bietenravioli met roomkaas
Bietenravioli met roomkaas
Ingrediënten
Instructies
Vijgen gevuld met Parmaham en roomkaas
Vijgen gevuld met Parmaham en roomkaas
Ingrediënten
Instructies
Dorade met aubergine en paprika
Dorade met aubergine en paprika
Ingrediënten
Instructies
Ossenstaart zacht gegaard
Ossenstaart zacht gegaard
Ingrediënten
Instructies
Boerenkool van cavolo nero
Boerenkool van cavolo nero
Ingrediënten
Instructies
Mosterdfruit
Mosterdfruit
Ingrediënten
Instructies
Hutspot
Hutspot
Ingrediënten
Instructies