Biefstuk van Loetje

Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 600 g Ossenhaas
  • 100 Margarine Blue Band

Instructies
 

  • Haal het vlees tijdig uit de koeling, zodat het niet ijskoud de pan in gaat. Dan koelt de boter namelijk af en schroeit de biefstuk langzamer dicht. Zo verliest het vlees kostbare sappen en wordt het droog. Wij kruiden het vlees voor het de pan in gaat. Volgens de boeken moet je dit pas doen als het dichtgeschroeid is, maar wij geloven dat vooraf zouten een smakelijkere jus geeft.
  • Verhit de pan en laat de margarine smelten. Zet de vlam goed hoog, zodat de boter flink gaat bruisen. Deze boter wordt later de jus, zonder dat je er nog iets aan toevoegt. Let er dus op dat hij onder geen beding aanbrandt. Vanaf dit moment kun je eigenlijk niet meer weg bij de pan.
  • Als de boter is uitgebruist, kunnen de biefstukken in de pan. Houd het vuur hoog, zodat ze snel dichtschroeien. Al na een minuut kun je de biefstukken draaien. Om ze egaal bruin te krijgen, moet je ze nu voortdurend blijven draaien. Wij gebruiken hiervoor altijd een tang. Als je het met een vork doet, prik je namelijk gaatjes in het vlees, waardoor de sappen weglopen en het vlees sneller taai wordt. De jus mag niet te bruin worden. Om er toch voor te zorgen dat de biefstuk vanbinnen warm genoeg is, kun je het vuur de laatste twee minuten wat lager draaien.
  • stap 2 ‘Verhit de pan en laat de margarine smelten. Zet de vlam goed hoog, zodat de boter flink gaat bruisen. Deze boter wordt later de jus, zonder dat je er nog iets aan toevoegt. Let er dus op dat hij onder geen beding aanbrandt. Vanaf dit moment kun je eig De biefstuk is klaar als hij rondom mooi bruin is en vanbinnen warm genoeg. Leg de biefstuk op een bord en schenk er flink wat jus over. Bij ons duurt het altijd wel een paar minuutjes voor hij uit de keuken op tafel staat, maar dat is net genoeg om de jus er goed in te laten trekken. Wij serveren de biefstuk met frites en een simpele salade met mosterddressing; of natuurlijk gewoon met een verse witte boterham om in de jus te dopen.

Nabereiden

  • Tip van Loetje: ‘Gebruik een pan met een dunne bodem, die goed heet wordt. En als je maar een of twee biefstukjes wilt bakken, gebruik dan een kleinere pan. Die wordt sneller en beter warm en je hebt minder margarine nodig.’
  • Tip van Loetje: ‘Wij bakken de biefstuk in margarine, liefst Blue Band. Die bevat niet zo veel water en geeft een mooiere, bruine jus. De pan spoelen we af met koud water en drogen we met keukenpapier. Niks geen afwasmiddel.’
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept