Mangocciono

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Mango
  • 4 zakjes Vanillesuiker
  • 1 el Roomboter
  • 330 g Slagroom
  • 50 ml Halfvolle melk
  • 1 el Rum
  • 3,5 el suiker

Instructies
 

  • Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Pureer het vruchtvlees in een mixer samen met de melk.
  • Verhit boter in een pan. Voeg hieraan de suiker, vanillesuiker, rum en de mango puree toe. Kook het geheel, al roerende, 3 minuten op.
  • Laat het afkoelen.
  • Serveer de mango puree in een amuse- of wijnglas. Schenk de helft van het glas vol met de puree, verdeel een laagje (geklopte) slagroom erover en daarboven weer een laagje mango.
  • Garneer met munt, pistachenoten, wafel, granaatappel. Voeg tijdens het koken een handvol gedroogde cranberry toe voor een fruitige zoet-zure smaak. In plaats van goosberry of rode kersen, die in Nederland niet verkrijgbaar zijn, kan de suiker vervangen worden door condensmelk naar smaak.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept