Rode bieten gazpacho
Ingrediënten
- 800 g gekookte bieten
- 1 stuks komkommer
- 1 stuks rode ui
- 1 eetl. cider appelazijn
- 15 cl groentebouillon
- 1 stuks Granny Smith
- 15 cl slagroom
- zout
- peper
Instructies
- Schil de bieten en snijd ze in kleine stukjes. Schil de komkommer, snijd hem doormidden en verwijder het vruchtvlees met een lepeltje. Snijd het in stukken. Pel de rode ui en snijd deze in stukken.
- Doe de gesneden groenten in de blenderkom. Voeg de appelciderazijn en de groentebouillon toe. Sluit het deksel en laat het apparaat enkele seconden op gemiddelde snelheid draaien. Verhoog de snelheid en mix tot een glad mengsel. Voeg zout en peper toe. Laat 2 uur in de koelkast staan.
- Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes of plakjes voordat u hem serveert. Verdeel de soep over glazen, voeg de slagroom toe en garneer met de appelblokjes of -schijfjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!