Ga terug
–+ servings
Cook Your Life

Mangocciono

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Mango
  • 4 zakjes Vanillesuiker
  • 1 el Roomboter
  • 330 g Slagroom
  • 50 ml Halfvolle melk
  • 1 el Rum
  • 3,5 el suiker

Instructies
 

  • Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Pureer het vruchtvlees in een mixer samen met de melk.
  • Verhit boter in een pan. Voeg hieraan de suiker, vanillesuiker, rum en de mango puree toe. Kook het geheel, al roerende, 3 minuten op.
  • Laat het afkoelen.
  • Serveer de mango puree in een amuse- of wijnglas. Schenk de helft van het glas vol met de puree, verdeel een laagje (geklopte) slagroom erover en daarboven weer een laagje mango.
  • Garneer met munt, pistachenoten, wafel, granaatappel. Voeg tijdens het koken een handvol gedroogde cranberry toe voor een fruitige zoet-zure smaak. In plaats van goosberry of rode kersen, die in Nederland niet verkrijgbaar zijn, kan de suiker vervangen worden door condensmelk naar smaak.