Tartelette deeg

Porties 12 taartjes van 6 cm

Ingrediënten
  

  • 120 g bloem
  • 50 g poedersuiker
  • 20 g amandelmeel
  • 1 mespunt zout
  • 75 g boter koiud in blokjes
  • 15 g ei geklutst

Instructies
 

Deeg

  • Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel, zout en boter in een kom.
  • Wrijf met de handen of meng in de keukenmachine tot een kruimig deeg.
  • Doe er het ei bij en maak er een deegbal van. Als het te droog is, doe je er nog wat ei bij, te nat nog wat bloem.
  • Maak het deeg plat en wikkel in plastic folie. Leg dan minstens een uur in de koelkast.

Blindbakken

  • Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte en steek rondjes uit als je kleine tartelettes gaat maken.
  • Vet de vormpjes in en druk het deeg voorzichtig in de vorm. Zet dan zeker een half uur in de koelkast.
  • Zet de oven op 180℃ en verwarm voor.
  • Haal de vormpjes uit de koelkast en snijd de randen netjes bij. Prik gaatjes in de bodem en zet de vormpjes voor 10 minuten in de oven. Als ze mooi bruin zijn, haal je ze eruit en los ze meteen en laat afkoelen op een rooster.
Bron: Kleine taartjes van Petit Gateau
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept