Gekaramelliseerde en gezouten macadamianoten

Gang Bijgerecht, Patisserie
Porties 1 kg

Ingrediënten
  

  • 1000 g Macadamianoten
  • 500 g Suiker
  • 200 g water
  • 10 g Fleur de sel
  • 25 g Boter

Instructies
 

  • Rooster de noten bij 140 graden voor 8 minuten.
  • Kook de suiker met water op tot 116 graden.
  • Voeg de hete noten toe en roer tot de suiker kristalliseert. Ga door met verhitten tot de suiker karameliseert.
  • Voeg de boter toe en het zout toe en roer goed door.
  • Laat dan afkoelen door uit te strooien op bakpapier en de noten onmiddellijk los te leggen om het vormen van een dikke plak karamel aan de noten te voorkomen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept