Bloedworst met herfstvruchten en pompoen

Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 800 g bloedworst
  • 6 stuks peren stevige, geschild en heel
  • 6 stuks goudrenetten klein, geschild, in tweeën gesneden
  • 3 stuks kweeperen klokhuis verwijderd en in partjes gesneden
  • 100 g vet
  • 2 el suiker
  • 2 el calvados
  • 2 snufjes kaneel
  • 0,5 stuks pompoen in blokjes van 1 cm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Doe de blokjes pompoen met wat olijfolie in een bakblik en bak ze in de oven tot ze zacht zijn.
  • Smelt de helft van het vet op laag vuur en voeg de kweepeer toe. Bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin.
  • Haal de peren en appels door het kaneel en voeg bij de kweeperen.
  • Voeg de suiker en de pompoen toe aan het fruit als het zacht is geworden. Flambeer dan met de calvados. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit in een andere koekenpan de rest van het vet en bak hierin de bloedworsten.
  • Serveer de worst met het fruit en de pompoen met het kookvocht.
Inspiratie: Stéphane Reynaud, van het varken
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept