Bloedworst

Porties 2 kg

Ingrediënten
  

  • 1 kg varkensbuik zonder zwoerd
  • 1 l varkensbloed
  • 40 g zeezout
  • 2 tl foelie gemalen
  • 1 el zwarte peper gemalen
  • 3 tl mosterdpoeder
  • 5 stuks kruidnagels gemalen
  • 1,5 tl piment
  • 50 g beschuit fijngemalen
  • 150 g sjalot fijngesneden
  • 1 stuks varkensdarm diameter 30-32 mm

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat het vlees en de vleesmolen heel koud zijn. Leg ze voor het verwerken een half uur in de koelkast.
  • Fruit de sjalotten aan in wat boter of reuzel.
  • Maal het vlees op de 8 mm plaat. Meng in een koude mengkom het vlees met alle kruiden en specerijen, de beschuitkruimels en de gebakken sjalotten.
  • Voeg beetje bij beetje het bloed toe, totdat het vlees en het beschuit het bloed goed hebben opgenomen. Het worstvlees is nu behoorlijk vloeibaar en klaar om in de darm geperst te worden.
  • Knoop het begin van de darm dicht en trek de hele darm over de mond van de worststoppen of trechter. Vul de darm met het worstvlees en leg aan het eind weer een knoop in de darm.
  • Portioneer de worst met slagerstouw in stukken van ongeveer 15 cm.
  • Doe dan de worst in zijn geheel in een pan water met zout. Breng het water tegen de kook aan en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de kerntemperatuur van de worst 72°C is. Koel ze dan snel terug in ijswater.
Bron: Sam Levie
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept