Bloedworst met herfstvruchten en pompoen
Ingrediënten
- 800 g bloedworst
- 6 stuks peren stevige, geschild en heel
- 6 stuks goudrenetten klein, geschild, in tweeën gesneden
- 3 stuks kweeperen klokhuis verwijderd en in partjes gesneden
- 100 g vet
- 2 el suiker
- 2 el calvados
- 2 snufjes kaneel
- 0,5 stuks pompoen in blokjes van 1 cm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Doe de blokjes pompoen met wat olijfolie in een bakblik en bak ze in de oven tot ze zacht zijn.
- Smelt de helft van het vet op laag vuur en voeg de kweepeer toe. Bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin.
- Haal de peren en appels door het kaneel en voeg bij de kweeperen.
- Voeg de suiker en de pompoen toe aan het fruit als het zacht is geworden. Flambeer dan met de calvados. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit in een andere koekenpan de rest van het vet en bak hierin de bloedworsten.
- Serveer de worst met het fruit en de pompoen met het kookvocht.
Inspiratie: Stéphane Reynaud, van het varken
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!