Zuurkool stamppotje

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg Aardappelen
  • 500 g zuurkool
  • 10 cl melk
  • 100 g boter
  • 20 cl room
  • 10 stuks Jeneverbessen
  • 1 tl Komijnpoeder

Instructies
 

  • Kook de aardappelen in de schil en pel ze na het afgieten.
  • Kook de zuurkool met de jeneverbessen 20 minuten in water en de room. Verwijder de jeneverbessen na het koken.
  • Maak van de aardappelen een puree met de melk en boter. Goed roeren, zodat je een luchtige puree krijgt. Maak op smaak met zout en peper en eventueel komijn.
  • Leg de zuurkool in een ring op elk bord. Daarbovenop een laag aardappelpuree.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept