Torentje van courgette met vulling van doperwten

Gang Amuse, Borrelhapje, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 18 stuks

Ingrediënten
  

  • 3 stuks Courgette
  • 1 el Olijfolie
  • 120 g Doperwten
  • 0,5 stuks Ui
  • 1 el Mascarpone
  • 0,5 tl Citroensap
  • 1 el Geitenkaas romige
  • 30 g Amandelschaafsel
  • 1 el Poedersuiker

Instructies
 

Courgette

  • Snijd de uiteinden van de courgettes af en snijd ze in stukken van 5 cm schuin door. Hol ze uit met een appelboor. Kook 2 minuten in een ruime pan en koel dan snel af in ijswater. Dep ze droog met keukenpapier. Grill de schuine kant op een grillpan om grillstrepen te maken. Zet weg tot later.

Vulling

  • Kook de doperwten gaar met de olijfolie, zout, witte peper, ui en water of bouillon zodat ze net onder staan. Giet af als ze gaar zijn, verwijder de ui en pureer. Voeg de mascarpone, citroensap en geitenkaas toe en roer tot alles goed gemengd is. Doe over in een spuitzak met geribbelde spuitmond.

Amandelen

  • Rooster de amandelen op laag vuur. Als ze goudbruin zijn, bestrooien met poedersuiker voor een licht zoetje en rooster dan nog even. Haal snel van het vuur en uit de pan.

Afwerking

  • Zet de courgettetorentjes met de vlakke kant op een bord en vul ze met de doperwtencrème. Garneer met de amandelen, zwarte peper en een druppel olijfolie. Serveer koud of warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept