Semi gedroogde tomaten

Gang Bijgerecht, Vegetarisch
Keuken Frans, Glutenvrij
Porties 500 gram

Ingrediënten
  

  • 2 kg Roma tomaten heel rijpe
  • 5 stuks Knoflook fijngehakt
  • 1 stuks Bouquet garni Tijm, laurier, rozemarijn, basilicum stengels)
  • 0,08 liter Olijfolie
  • Kruiden
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Fleur de sel
  • naar smaak Witter peper
  • naar smaak Sugar optioneel

Instructies
 

  • Blancheer de tomaten en koel snel af in ijswater. Verwijder het velletje en snijd in kwarten. Verwijder de zaadlijsten. Marineer een kwartier met zout, peper en suiker. Droog ze dan af en besprenkel met olijfolie. Leg bakpapier in een bakblik, doe hier de tomaten op en bestrooi met de knoflook. Bak eerst 30 minuten op 100ºC, dan 1,5 tot 2 uur op 90ºC. Je kunt verder bakken op 70ºC voor nog eens 1 tot 2 uur. Bewaar in de koelkast onder een laagje olie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept