Het seizoen voor dorade loopt van maart tot en met september.

Dorade bakken op de huid

Gang Hoofdgerecht vis
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Dorade
  • 4 el Zonnebloem olie

Instructies
 

  • Fileer de dorades en bewaar de graten voor een bouillon. Zet een koekenpan op het vuur en draai het vuur half hoog. De olie moet gaan bewegen, dan is de temperatuur goed. Breng de dorades aan de vleeskant op smaak met zout en peper. Leg ze dan op de huid in de koekenpan. Laat rustig bakken tot de bovenkant bijna wit is gekleurd. Haal ze dan uit de pan en leg ze op verwarmde borden. Dek af met alu folie en laat een paar minuten rusten. Deze tijd kun je benutten om bijvoorbeeld een saus af te maken en de bijgerechten op de borden te schikken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept