Tomatencrumble

Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 30 g pijnboompitjes geroosterd en fijngehakt
  • 70 g koude boter in blokjes
  • 100 g Bloem
  • 40 g parmezaanse kaas geraspt
  • 1 kg rijpe zoete tomaten, zaadlijsten verwijderd en in stukjes
  • 2 stuks kleine uien gesnipperd
  • 2 teentjes Knoflook gesnipperd
  • 1 bosje basilicum gescheurd
  • 3 el Olijfolie
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 1 stuks laurierblaadje
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180º C. Maak een kruimeldeeg van boter, bloem, kaas, pijnboompitjes en een snufje zout en zet dit 30 minuten in de koelkast. Doe ondertussen de tomatenblokjes in een zeef, bestrooi met wat zout en laat goed uitlekken. Fruit de ui in 1 el olijfolie. Meng de uitgelekte tomaten met de suiker, knoflook en basilicum. Besmeer een ovenschaal met olijfolie en verdeel de ui over de bodem, gevolgd door de tomaten. Steek de kruiden ertussen en bedek het geheel met het kruimeldeeg. Zet in de oven en bak in 30 minuten gaar.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept