Kokos kippensoep

Keuken Thailand
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Soep

  • 800 ml Kippenbouillon
  • 0,5 tl Zout
  • 1 stuks korianderwortel
  • 1 stuks Sjalot gehalveerd . .
  • 2 stengels Citroengras in diagonaalplakjes
  • 6 dunne plakjes galanga
  • 4 blaadje kafferlimoen gesnipperd
  • 300 g zwarte-kipfilet of uitgebeende dijen in stukjes van 3x4cm
  • 100 g jonge kokos uit een jonge kokosnoot geschept
  • 0,5 el Vissaus
  • 2,5 tl Limoensap
  • 0,5 tl tafelsuiker
  • 200 ml Kokosmelk
  • 1-2 g rode rawitpepertjes
  • 10 g Koriander gehakt
  • 1 tl chilipepertjes fijn gehakt
  • 2 stuks hele jonge kokosnoten kapje aan de bovenkant verwijderd en uitgelekt (gebruik het kapje als deksel)

Garneren

  • 4 gedroogde rawitpepertjes zonder zaadjes

Instructies
 

  • Breng de kippenbouillon met het zout in een grote pan op matig vuur aan de kook.
  • Stamp de korianderwortel, sjalot, galanga, kafferlimoenblaadjes en het citroengras in een vijzel, doe ze in de pan en kook ze
  • 1-2 minuten. Doe er de stukjes kip bij en kook ze 3-4 minuten, of tot ze gaar zijn. Roer er de jonge kokos, vissaus, suiker, kokosmelk en het limoensap door, en laat de soep nog 2 minuten koken. Voeg de pepertjes en koriander toe, schep de soep in de hele, jonge kokosnoten, garneer ze met de chilipeperjamolie en gedroogde pepertjes, en zet ze op tafel.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept