Tartelette van geitenrendang met spruitjes
Ingrediënten
Tartelettes
- 60 g roomboter
- 125 g Bloem
- 50 ml Melk
- 1 Stuks Eidooier
- 4 Stuks tartelettevormpjes met een bodemdoorsnede van 5 tot 8 cm
- snuf zout
Boemboe
- 4 Stuks Spaanse pepers
- 3 Stuks Sjalotten
- 3 tenen Knoflook
- 3 cm verse gember
- 1 el gemalen koenjit kurkuma
- 3 cm verse laos
- 2 tl Korianderzaad
- 1 l komijn
- 5 Stuks Kruidnagels
Geitenvlees
- 500 gram geitenvlees in blokjes, bok
- 1 stengel sereh
- 1 dl kokosolie
- 4 blaadjes djeroek poeroet
- 1 tl tamarindepasta
- 1 Stuks Kaneelstokje
- 2 cm verse koenjit kurkuma
Salade
- 1 Stuks groene appel
- 30 Stuks spruiten
- 4 el fijn gesneden bieslook
- 75 ml Zonnebloemolie
- Peper en zout
Instructies
Tartelettes
- Kneed roomboter, bloem, melk en zout tot een deeg. Laat afgedekt met folie 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 millimeter.
- Vet de tartelettevormpjes in met boter. Druk het deeg in de vormpjes; zorg dat het ook de opstaande rand bedekt. Zet de vormpjes 30 minuten in de koeling, zodat het deeg kan opstijven. Bak de taartbodems daarna in 10 tot 15 minuten af in een oven op 180 graden.
Boemboe
- Maak de boemboe: verwijder het zaad uit de pepers. Doe de pepers met alle overige ingrediënten in een blender en maal tot een pasta.
- Bak het geitenvlees aan. Giet de boemboe erover. Voeg de andere ingrediënten toe. Laat 2,5 uur zachtjes stoven.
Salade
- Blancheer de spruitjes in kokend water. Haal de buitenste blaadjes er voorzichtig af en bewaar die. Snijd de kern in blokjes.
- Snijd de appel in blokjes.
- Maak bieslookolie door de helft van de bieslook fijn te mixen met de zonnebloemolie. Laat uitlekken in een kaasdoek.
- Meng de appel- en spruitenblokjes met de rest van de bieslook tot een salade. Maak aan met de bieslookolie.
Service
- Vul de tartelettes met rendang. Dresseer hierop de salade en maak af met spruitblaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!