Vegetarische sushi

Porties 8 personen

Ingrediënten
  

Rijst

  • 200 g arborio risottorijst
  • 215 ml water
  • 1 stukje kombu
  • 2 el sake of cognac
  • 6 el rijstazijn
  • 2 el suiker
  • 2 tl zout

Groenten

  • 1 stuks kleine wortel
  • 0,25 stuks paprika
  • 0,25 stuks avocado niet heel rijp
  • 1 stuks prei
  • 0,5 stuks courgette
  • 3 teentjes knoflook
  • bloem of rijstebloem

Kappertjes peterselie saus

  • 2 el peterselie gehakt
  • 2 el kappertjes afgespoeld en gehakt

Gomasio

  • 3 el Sesamzaad
  • 0,5 tl zout

Samenstellen en serveren

  • 4 stuks norivellen
  • dijonmosterd
  • sojasaus
  • wasabi
  • olijfolie

Instructies
 

  • Spoel de rijst goed af met stromend water en laat in een vergiet uitlekken. Breng aan de kook met het water, het stukje kombu ebn de cognac of sake. Leg een deksel op de pan en kook 10 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit en laat nog 15 minuten afgedekt staan.
  • Meng de azijn, zout, suiker in een steelpannetje en verhit tot de suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen.
  • Sprenkel dan de siroop over de rijst en meng goed. Doe de rijst in een wijde kom. Blijf met natte handen de rijst omwoelen tot hij afgekoeld en glanzend en plakkerig is.
  • Dek af met een theedoek en zet opzij.

Groenten

  • Bestrooi de avocado met de bloem en bak hem op laag vuur in de olie of ghee. Laat afkoelen, snijd in julienne en zet opzij.
  • Snijd de andere groenten in iets bredere repen en bak ze omscheppend in de olie of ghee in een andere koekenpan, samen met de nknoflook en zout en peper. Leg dan op een schaal en zet opzij.

Kappertjes peterseliesaus

  • Meng alle ingredienten en zet opzij.

Gomasio

  • Rooster het sesamzaad en zout in een koekenpan tot lichtbruin. Maal het in de vijzel tot een pasta en zet opzij.

Samenstellen

  • Wikkel de bamboemat in plastic folie. Leg de mat op een schoon werkvlak en er een norivel op. Bevochtig je vingertoppen met water met azijn, pak een beetje rijst en spreid hem in een rechthoekige vorm van circa 0,5 cm dikte uit over het norivel. Bestrooi het met wat gomasio. Maak aan de korte kant van de kant van de rechthoek een lijn met de mosterd en de kappertjessaus en leg er wat groente op.
  • Rol hete vel voorzichtig en stevig op tot een cilinder. Snijd elke rol met een scherp (eventueel nat) mes in 6 plakjes. Serveer 3 sushi per persoon en geef er de wasabi en sojasaus bij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept