Speculaasmousse
Ingrediënten
- 100 g Eiwit
- 75 g Suiker
- 180 ml Room Als laatste
- 1 blaadjes Gelatine
- 12 g Speculaaskruiden
- 140 ml Room Als eerste
- 50 g Boter
- 150 g Chocoladedruppel wit
Instructies
- Doe de gelatine in een bakje koud water.
- Smelt de witte chocolade au bain marie. Meng met de boter en de room. Voeg de speculaaskruiden toe en de gelatine. Meng goed, zodat de gelatine oplost.
- Sla het eiwit met de suiker stijf. Meng dit dan met het chocolademengsel.
- Sla de room halfstijf en meng door het chocolade/eiwit mengsel.
- De mousse is nu klaar voor gebruik. Je kunt het een paar dagen in de koelkast bewaren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!