Aardappelkroketten

Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Bijgerecht, Vegetarisch
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 100 g Paneermeel
  • 100 g Boter
  • 3 stuks Eiwit
  • 3 stuks Eidooier
  • 3 kg Aardappelen

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in ruim water gedurende 20 minuten. Giet de aardappelen af. Zet ze nog even op het vuur onder voortdurend opschudden zodat ze wat droger worden.
  • Pureer de aardappelen met behulp van een roerzeef (passe-vite). Meng de puree met de losgeklopte eierdooiers en de boter. Breng op smaak met peper en zout.
  • Duw de puree door de kroketmachine (of gebruik een spuitzak zonder spuitmond) zodat je lange cilinders verkrijgt. Laat de rolletjes afkoelen.
  • Snij de kroketten op maat en wentel ze door de losgeklopte eiwitten en daarna door het paneermeel.
  • Frituur de aardappelkroketten op 200 graden mooi bruin.
  • Tip: Kroketten krijgen een meer verfijnde smaak als je ze na het bakken lichtjes bestuift met witte peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept