Slagroomtruffels met ruby chocolade

Porties 24 stuks

Ingrediënten
  

Vulling

  • 1 vanillestokje
  • 225 gr slagroom
  • 100 gr suiker
  • snuf zout
  • 175 gr boter op kamertemperatuur

Frambozensuiker

  • 250 gr poedersuiker
  • 20 gr gevriesdroogde frambozen

Chocolade

  • 400 gr ruby chocolade gesmolten

Instructies
 

Vulling

  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe zowel het merg als het stokje samen met de slagroom, suiker, en het zout in een steelpan en breng dit langzaam aan de kook. Haal de pan als het mengsel kookt van het vuur en blijf roeren tot alle suiker is opgelost. Dek de pan af met een deksel en laat de afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Verwijder het vanillestokje uit de room. Klop de boter in enkele minuten luchtig op. Voeg geleidelijk de vanille-room toe en blijf doorkloppen. Het mengsel moet uiteindelijk goed spuitbaar zijn. Is het te dun, plaats het dan 10-15 minuten in de koelkast en klop daarna verder. Is het mengsel geschift, verwarm de kom dan kort au bain-marie en klop vervolgens verder.
  • Bekleed een plaat of schaal met bakpapier en doe de vulling in een spuitzak met gladde spuitmond van 1 – 1 ½ centimeter. Spuit langwerpige truffels op het bakpapier. Zet de plaat met gespoten truffels minimaal 1 uur (langer mag) in de diepvries.

Frambozensuiker

  • Doe de poedersuiker met de gevriesdroogde frambozen in een foodprocessor en maal de frambozen fijn. Zeef de suiker met een fijne zeef, zodat eventuele pitjes van de frambozen achterblijven.

De chocoladetruffels maken

  • Neem per keer een paar bevroren truffels uit de diepvries en haal ze door de gesmolten ruby chocolade. Dit gaat het best door een stevige prikker in de truffel te steken en de truffel daarmee door de chocolade te halen, of door een doorhaalvork te gebuiken. Zorg dat de hele truffel bedekt is, klop het teveel eraf door met de prikker tegen de zijkant van de kom te tikken. Duw de truffel boven de frambozensuiker van het stokje en bedek de truffel aan alle kanten met de suiker. Laat enkele minuten in de frambozensuiker liggen tot de chocolade hard is.
  • Doe dit met alle truffels. Leg de truffels zodra ze goed hard zijn in een fijne zeef en schud voorzichtig de overtollige suiker van de truffels af.
  • Bewaar de truffels in de koelkast of vries ze in om langer te bewaren. Haal de truffels op tijd uit de koelkast zodat de vulling wat zachter kan worden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept