Daube de boeuf

Keuken Frans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

gemarineerd rundvlees

  • 1/2 ossenstaart
  • 500 G rundersucade Stoofvlees
  • 500 G runderwangen
  • 4 stuks wortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 stuks witte uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuks onbespoten sinaasappel
  • 15 korrels peper
  • 2 takjes tijm
  • 1 fles rode wijn

Stoven

  • 3 el bloem
  • 1 L kippenbouillon

Instructies
 

  • Snijd het vlees in blokjes van 2 tot 3 cm. Snijd het vet eraf.
  • Bereid dan de marinade voor. Schil, was wortelen, selderij stengels, en snijd in schijfjes. Pel uien en teentjes knoflook: snijd uien in kleine partjes en plet knoflook teentjes. Snijd de sinaasappel in plakjes. Doe al deze producten in een bak. Voeg peperkorrels en tijm toe. Giet de rode wijn erin en marineer 48 uur in de koelkast.

Stoven

  • Verwarm de oven op 150°C. Giet vlees af en zet apart. Zeef de marinade in een vergiet op een pan. Kook de marinade gedurende 2 minuten, schuim het grondig af.
  • Verhit in een gietijzeren braadpan een scheutje olijfolie en bruin de stukjes vlees aan alle kanten. Roer ze meerdere malen om. Verwijder ze vervolgens met een schuimspaan en doe de garnering in de pan behalve de sinaasappelen. Roer goed gedurende 2 minuten dan bestrooi met bloem en laat het bakken. Zet het vuur lager en roer weer. Doe de stukken rundvlees en oranje plakjes terug in de braadpan. Giet de marinade wijn in de pan, dan de kippenbouillon. De vloeistof moet het vlees bedekken. Breng licht op smaak en kook, goed afromen. Doe de deksel vervolgens op de braadpan en stoof gedurende 3 uur in de oven.

Presentatie

  • Haal de pan uit de oven. Proef en breng op smaak. Serveer de daube in de pan of serveer in een ondiep bord.

Tip

  • Als de saus te vloeibaar is, zet de braadpan terug op het vuur en reduceer deze. Als de saus te dik is voeg je wat kippenbouillon toe.
  • Met de restjes van deze daube, bijvoorbeeld, maak je een pastasaus in een braadpan. Of ravioli.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept