Zeppole di ricotta

Ricotta beignets

Gang Nagerecht, Patisserie
Keuken Italiaans
Porties 30 stuks

Ingrediënten
  

  • 300 g Bloem type 00 of patentbloem
  • 250 g Ricotta
  • 90 g Suiker
  • 2 tl Bakpoeder
  • 2 stuks Eieren
  • 1 schil Sinaasappel geraspt
  • 1 schil Citroen geraspt
  • Zout
  • 60 g Suiker of poedersuiker voor het bestrooien
  • olie om te bakken

Instructies
 

  • Doe de bloem, ricotta, suiker, bakpoeder, citrusschillen en eieren in een kom en meng snel tot een soepel deeg. Dek de kom af en laat een half uurtje rusten.
  • Verdeel het deeg in stukjes van 35 gram. Rol elk stukje uit tot een rolletje en maak er een lus van.
  • Verhit olie tot 180ºC.
  • Frituur de beignets met 4 tegelijk, keer na 1 minuut. Blijf keren tot ze mooi bruin zijn. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Rol de beignets als ze nog warm zijn door de suiker. Serveer warm, dat is het lekkerst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept