Lente risotto met asperges
Ingrediënten
- 0,5 stuks citroen
- 2 stuks kleine of 1 grote sjalot
- 500 ml groentebouillon
- 5 el milde olijfolie
- 150 g risottorijst
- 150 g verse doperwten
- 500 g asperges
- 1 el balsamicoazijn
- 100 ml room
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- 100 g babyspinazie
Instructies
- Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Snijd de sjalotten fijn.
- Breng de bouillon tegen de kook.
- Verhit 3 el olie en fruit hierin de sjalot ca. 5 min. op matig vuur. Voeg de rijst toe en verhoog het vuur. Bak de rijst een paar minuten tot deze goed heet is. Giet de bouillon in de pan en voeg het citroenrasp toe. Roer alles goed door. Zet het vuur laag en kook de risotto zachtjes in ca. 20 min. met de deksel op de pan. Roer halverwege nog een keer door.
- Blancheer de verse doperwten in kokend water.
- Schil de asperges en snijd ze schuin in reepjes van 1 cm. Verhit een koekenpan of wok met de rest van de olie en roerbak de asperges in ca. 3 minuten beetgaar. Doe wat zout en de balsamicoazijn erbij en roer door tot de azijn is verdampt. Schep op een bord en houd warm.
- Schep de doperwten, room en Parmezaan door de risotto en warm alles, al roerende, goed door. Zet het vuur uit en roer de verse spinazie erdoor (houd een paar mooie blaadjes achter om mee te garneren). Serveer de risotto direct in diepe borden en schep de roergebakken asperges erover.
Bron: Koken met Kennis
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!