Rillette Baambrugs big
Ingrediënten
Pekelwater
- 250 g Zout
- 75 g Suiker
- 2 l water
- 2 takjes Tijm
- 1 blaadje Laurier
- Peperkorrels
- 2 teentjes Knoflook
Garen vlees
- 300 g varkensnek
- 100 g Varkensbuik
- 2 l Kippenbouillon
Instructies
Pekelwater
- Doe het zout, suiker en kruiden in het water en breng aan de kook. Als het zout en de suiker zijn opgelost, laat je het afkoelen tot kamertemperatuur.
Pekelen vlees
- Doe het vlees in het water en zet 24 uur gekoeld weg.
Garen vlees
- Haal het vlees uit de pekel en spoel het af.
- Zet op met de kippenbouillon en laat zachtjes koken tot het uit elkaar valt. Zeef het vlees uit de bouillon en zet het vlees en de bouillon weg in de koelkast.
- Schep het vet van de bouillon en doe in een keukenmachine. Voeg het vlees toe en draai tot een smeerbare massa.
- Serveer met geroosterd brood en cornichons, uitjes en kappertjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!