Hak de noten in kleine stukjes. Rasp de wortel. Doe de geraspte wortel en alle andere ingrediënten in een grote kom.
Voeg zo veel water toe dat je er een pasta van kunt maken die dik genoeg is om niet uit elkaar te vallen bij het frituren.
Voeg zo nodig kikkererwtenmeel toe.
Verhit de ghi (of frituurvet). Gebruik een kleine ijsschep om een bolletje beslag op te scheppen en het in de hete ghi te klikken.
Met een eetlepel en een duwtje van je vinger gaat het ook. Leg op deze manier ongeveer 8 tot 10 wortelkroketten in de ghi.
Regel de temperatuur en keer de wortelkroketten zo vaak dat ze in ongeveer 5 minuten aan alle kanten mooi bruin zijn.
Haal ze met een schuimspaan uit de ghi en laat ze in een zeef uitlekken.
Serveer ze op kamertemperatuur met een groenteschotel, een raita of yoghurt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Taartvorm met 1 eetlepel olie invetten. In een kom kwark losroeren met rest van olie. Bloem en ‘/2 theelepel zout erboven zeven en erdoor roeren. Met koele han-den snel tot soepel deeg kneden. Aanrecht en deegroller bestrooien met bloem. Met deegroller deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 0,5 cm dikte. Taartvorm hiermee bekleden. Deeg goed in taartvorm uitdrukken. Bodem bestrooien met paneermeel. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Broccoli wassen en schoonmaken. Stronken van roosjes snijden. Stronken in plakjes snijden. Roosjes in kleine roosjes verdelen. In een pan weinig water aan de kook brengen.Broccoli ca. 5 minuten koken.
Onder koud stromend water afspoelen en in vergiet laten uitlekken. In een kommetje
de eieren loskloppen met zout, peper en slagroom. Bieslook erboven fijnknippen en
erdoor roeren. In een vijzel of keukenmachine cashewnoten grof hakken. Camembert in
kleine stukjes snijden.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200°C of gasstand 4. Broccoliroosjes op taartbodem rangschikken. Stukjes Camembert erover verdelen.
Cashewnoten erover strooien.
Slagroommengsel erover schenken.Op rooster onder het midden van de oven taart in ca. 40 minuten gaar en goudbruin bakken. Taart uit
oven nemen en ca. 10 minuten laten staan. Voorzichtig vorm verwijderen. Direct severen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.png00Leo Keijzer/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.pngLeo Keijzer2016-11-14 10:31:272020-09-18 15:12:35Camemberttaart met broccoli en cashewnoten
Voeg de ui, 1/2 tl zout, een snufje peper en de basilicum toe.
Bak op gematigd vuur even aan gedurende 5-7 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak nog 5 minuten op een zacht vuur.
Voeg de wijn toe en laat 1 a 2 minuten zachtjes koken totdat het vocht bijna verdampt is.
Voeg dan de tomaten, 1/4 tl zout en het laurierblad toe.
Laat gedurende ca. 30 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Aubergines
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bestrijk de plakken aubergine met de olijfolie, knoflook, 1/2 tl zout en een paar snufjes peper.
Leg de plakken op een vel bakpapier en bak gedurende 15 a 20 min., totdat de plakken in het midden zacht zijn geworden.
Laat afkoelen en snijd in dikke repen. Breng op smaak met zout en peper
De aubergine dient goed op smaak gebracht te worden.
Het samenstellen van de lasagne
Meng alle kaas door elkaar en zet 1/4 van de kaas apart om gedurende het bakken over het gerecht te strooien.
Houd 1 el basilicum apart om daarmee het gerecht te bestrooien wanneer het klaar is.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep wat tomatensaus op de bodem van een rechthoekige ovenschaal van 24 cm bij 24 cm en bedek dit met een laagje pastavellen.
Schep nog een laagje saus over de pasta en leg hierop de helft van de plakken aubergine. Bestrooi met de helft van de gemengde kaas, de helft van de fijngehake basilicum en leg hierop een laag pastavellen.
Schep een laatste laag tomatensaus hier overheen, gevolgd door de overige plakken aubergine en basilicum, de rest van de kaas en een laatste laag pastavellen.
Besluit met de bechamelsaus met ricotta custard.
Dek de ovenschaal af en bak gedurende 20 minuten. Bestrooi met achtergehouden kaas en bak, onafgedekt, gedurende 10 a 15 minuten, totdat de bechamelsaus gebakken is.
Haal uit de oven en bestrooi met de achtergehouden basilicum.Variatie: Voor een sterkere basilicumsmaak kan pestosaus in plaats van basilicum worden gebruikt. Schep de saus over de plakken aubergine en bestrooi dan met kaas.
Notities
Ook kan de lasagne zonder bechamelsaus worden gemaakt. In plaats daarvan heb je meer tomatensaus nodig als laatste laag over de pastavellen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.png00Leo Keijzer/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.pngLeo Keijzer2016-11-14 10:29:172024-09-04 14:51:47Lasagne met aubergine en basilicum
1. Breng de melk aan de kook.
2. Doe de groenten en kruiden erin en laat 10-15 min. infuseren (trekken).
3. Zeef en laat afkoelen,
4. Smelt de boter en voeg van het vuur af de bloem erbij.
5. Roer hier beetje bij beetje de koude melk door.
6. Zet de pan weer terug op het vuur, laat onder goed roeren aan de kook komen en zachtjes 10 minuten sudderen.
7. Zeef dit mengsel eventueel door een stuk kaasdoek of een paardeharen of nylon zeef om het gladder te krijgen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Breng de helft van de room met de suiker, het vanillestokje en de citroen bijna aan de kook,- haal van het vuur af en laat 15 minuten staan
Laat intussen de gelatine weken in wat koud water
Verwijder het vanillestokje en de citroenschil uit de pan met de room en roer er de rum en de gelatine door tot de gelatine geheel opgelost is
Giet het geheel over in een grote kom en laat het afkoelen over een iced water of laat in een koele plek op stijven met af en toe roeren
Olie de ramequins of kleine koffiekopjes in
Verhit in een pan met dikke bodem de resterende suiker met het water tot een caramel voeg het citroensap toe en zet het vuur dan laag, zodat de stroop wat dunner kan worden
Haal de pan van het vuur en verdeel de caramel meteen over de ingevette ramequins en laat afkoelen
Sla de rest van de room stijf met de rest van de suiker en spatel dit voorzichtig door het afgekoelde roommengsel
Verdeel dit over de ramequins en laat ze ten minste 12 uurvoor het serveren in de koelkast opstijven.
Haal de ramequins uit de koelkast, stort de inhoud op de borden en serveer meteen met bosvruchten of aardbeien .
N.B. Indien er geen tijd is om de pannacotta te laten staan, maak een aparte caramelsaus en serveer deze erbij, omdat de saus in de ramequins nog stijf zal zijn.
Notities
Voor de ringen: per ring 50 ml
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.png00Leo Keijzer/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.pngLeo Keijzer2016-11-14 10:09:332020-09-18 15:12:41Pompoensoep met citroen en peterselie olie
Hak de noten fijn. Smelt de boter boven een lage vlam in een pi met een dikke bodem en roer net kikkererwtenmeel er doorhee-Als u hazelnoten gebruikt, kunt u ze nu meeroosteren; voeg walnote-echter pas aan het einde toe. Blijf voortdurend in het mengsel roere-Binnen 15 minuten is het meel zover geroosterd, dat het een noot-achtige geur begint te verspreiden. Roer er dan de kokos, noten en kardemom doorheen. Rooster dit alles nog 2 minuten, terwijl u roeren om de ingredienten goed te mengen. Haal de pan dan het vuur en voeg de poedersuiker toe. Roer goed met een vork om klontjes kapot te maken en de ingredienten gelijkmatig te verdelen. Zet het mengsel weg om af te koelen.
Als het genoeg afgekoeld is om er lets mee te kunnen doen, maakl u uw handen vochtig en rolt u er ongeveer 15 balletjes van ter groott? van een walnoot. Of, als u snel wilt zijn, kunt u ook een dikke koe« van de laddu. vormen, die in de ijskast zetten en hem, als hij volkomea afgekoeld, is in vierkantjes of ruitjes snijden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Kabeljauwpuree
Kabeljauwpuree
Ingrediënten
Instructies
Wortelkroketten
Wortelkroketten
Ingrediënten
Instructies
Camemberttaart met broccoli en cashewnoten
Camemberttaart met broccoli en cashewnoten
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden
Bereiden
Lasagne met aubergine en basilicum
Lasagne met aubergine en basilicum
Ingrediënten
tomatensaus
aubergine
samenstellen
Instructies
Tomatensaus
Aubergines
Het samenstellen van de lasagne
Notities
Ricotta custard
Ricotta custard
Ingrediënten
custard
bechamelsaus
Instructies
Ricotta custard
Bechamelsaus
Bechamelsaus
Bechamelsaus
Ingrediënten
Instructies
Panna cotta
Panna cotta
Ingrediënten
pudding
caramel
pudding
Instructies
Notities
Pompoensoep met citroen en peterselie olie
Pompoensoep met citroen en peterselie olie
Ingrediënten
Instructies
Gremolata olie
Gremolata olie
Ingrediënten
Instructies
Besan Laddu
Besan Laddu
Ingrediënten
Instructies