Doe het meel in de kom met een beetje zout.
Sla de koude boter zacht en elastisch.
Boter en meel tussen vingers verkruimelen, suiker erbij en ei erdoor.
Daarna goed kneden, niet te lang. Deeg moet koel blijven.
Uitspreiden op met bloem bestoven bakpapier en ook weer bedekken met bakpapier. Door het uitspreiden wordt het deeg sneller koud. In de koelkast laten afkoelen.
Haal het deeg uit de koelkast en kneed even om weer soepel te maken.
Rol op bloem bestoven bakpapier uit tot een grote cirkel. De dikte is zo dat je de strepen op het papier door het deeg heen moet kunnen zien als je het even optilt.
Bestuif met bloem.
Leg de vorm voorzichtig op het deeg en snijd een cirkel ruim om de vorm heen.
Verwijder de snijresten en rol het deeg voorzichtig om de deegroller. Bedek de vorm met het deeg, zonder de roller de vorm te laten raken, anders heb je kans dat het deeg al ingesneden wordt.
Duw voorzichtig het deeg in de rand, met je duimen goed aandrukken. Met roller het overtollige deeg afsnijden, nogmaals aandrukken met je duim.
Het deeg moet overal even dik zijn. Dan nog even met een mes het dan overtollige deeg wegsnijden.
Plaats met bakplaat en bakpapier en al in de koelkast.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Haal na koelen uit de koelkast, prik gaatjes in de bodem en zet in de oven.
Zet de vorm in de oven voor een minuut of 25. Blijf kijken of het bruinen goed gaat. Na een kwartier, als het al bruin wordt, de oven wat lager zetten. De binnenkant krijgt dan tijd om rustig te garen.
Haal uit de oven en bestrooi met cacaoboterpoeder. De binnenkant wordt zo mooi dicht geseald. Met boter kan ook, dan moet de koek wat zijn afgekoeld.
Matelote de sandre au vin de chinon
Matelote de sandre au vin de chinon
Ingrediënten
Instructies
Vis
Saus
Uien
Aardappelen
Afmaken
Parfait glacé aux pruneaux et au vouvray
Parfait glacé aux pruneaux et au vouvray
Ingrediënten
parfait
marinade
caramel
garnering
Instructies
Loup en croute aux senteurs de Provence
Loup en croute aux senteurs de Provence
Ingrediënten
Vis
vulling
afmaken
tomatensaus
Instructies
Bladerdeeg.
Vulling
Tomaten
Vis
Afmaken
Beignet tiede de camenbert sur une petite salade
Beignet tiede de camenbert sur une petite salade
Ingrediënten
beignet
Instructies
Beslag
Camenbert
Frituren
Salade
Grenoblois
Grenoblois
Ingrediënten
Deeg
vulling
Koek
Instructies
Deeg
Vulling
Afmaken
Tarte tatin klein
Tarte tatin klein
Ingrediënten
Deeg
Vulling
Karamel
Instructies
Deeg
Karamel en appels
Afbakken
Tia Mariasabayon
Tia Mariasabayon
Ingrediënten
Instructies
Ravioli van pompoen en salie
Ravioli van pompoen en salie
Ingrediënten
Pompoen uit de oven
Pompoen uit de oven
Ingrediënten
Instructies
Hazelnootnoga
Hazelnootnoga
Ingrediënten
Instructies