Courgettetaartje

Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 stuks

Ingrediënten
  

  • 100 g Courgette
  • 4 stuks Eieren losgeklopt
  • Zout
  • Boter
  • 1 stuks Ui Fijngehakte

Instructies
 

  • Fruit de ui zachtjes in de olijfolie.
  • Snijd ondertussen de courgette in blokjes en bak ze mee met de gefruite ui. Stoof dan gaar.
  • Pureer de gare courgette en laat afkoelen. Meng dan met de eieren en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven op 200ºC, beboter 4 vormpjes en giet het courgettemengsel erin. Bak ze dan au bain marie. De taartjes zijn gaar als een mesje schoon uit de taartje komt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Courgettebloemen gevuld met ricotta

Gang Amuse
Keuken Italiaans
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

Courgettebloemen

  • 12 stuks Courgettebloemen
  • 0,5 l Volle melk
  • 3 el Bloem
  • 1 stuks Ei losgeklopt
  • Olijfolie

Vulling

  • 250 g Ricotta
  • 1 stuks Ui fijngehakt
  • 125 g parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el Basilicum fijngesneden
  • 125 g Amandelschaafsel of pijnboompitten
  • 2 el Peterselie

Instructies
 

Bloemen

  • Was de bloemen indien nodig voorzichtig, droog ze af met zacht keukenpapier en verwijder de stampers en eventueel de steel.
  • Maak een beslag van de bloem, melk, ei en een scheutje olijfolie. Gebruik een wijde schaal, zodat de bloemen er zonder te knakken in kunnen liggen.

Vulling

  • Bereid alle ingrediënten voor en meng ze goed met een spatel. Doe ze dan over in een spuitzak.
  • Vul de courgettebloemen met de vulling. Haal de bloemen door het beslag en bak ze in de hete olie tot ze rondom bruin zijn.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Champignoncrème

Champignons en mascarpone als smaakmaker
Gang Sauzen
Keuken Italiaans
Porties 115 gram

Ingrediënten
  

  • 70 g Kastanjechampignons
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Citroensap
  • 65 g Mascarpone
  • Zout
  • Peper
  • 1 el Bieslook extra om de saus als pasta voor crostini te gebruiken

Instructies
 

Champignons

  • Snijd de champignons in 4 of 6 stukjes. Verhit de olie op halfhoog vuur. Bak hierin onder goed roeren de champignons, met een beetje zout, tot ze hun vocht loslaten. ````voeg het citroensap toe, draai het vuur laag en smoor de paddenstoelen nog enkele minuten, steeds wat roeren, tot ze bijna gaar zijn. Pureer met de blender of staafmixer. Laat afkoelen.

Saus

  • Vermeng de enigszins korrelijge champignonpuree met de mascarpone. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Laat enkele uren of een dag staan om op te stijven en de smaken goed in elkaar te laten opgaan.
  • Meng er eventueel nog wat bieslook door.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Komkommersoep

Gang Soepen, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks komkommer
  • 2 el dille fijngehakt
  • 3 el room

Instructies
 

  • Schil de komkommer en snijd in blokjes. Doe met de dille, zout en peper in de blender en draai tot een glad mengsel. Meng de room erdoor en zet in de koelkast tot gebruik.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Cantuccini

Gang Patisserie
Keuken Italiaans
Porties 20 koekjes

Ingrediënten
  

  • 300 gram Bloem
  • 250 gram Suiker
  • 1 tl. Bakpoeder
  • snuf Zeezout
  • 3 stuks Eieren
  • 1 stuks rasp van sinaasappel
  • 100 gram Amandelen
  • scheutje Olijfolie
  • scheutje Vin Santo
  • 1 stuks ei om het deeg mee te bestrijken

Instructies
 

  • Verhit de oven voor op 150 graden.
  • Alle ingrediënten (behalve het eitje dat je gebruikt om het deeg te bestrijken) in een grote kom doen en mengen met een houten lepel tot een redelijk vochtig deeg.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg over de bakplaat in twee lange repen van ongeveer 5 centimeter breed. Bestrijk het deeg met wat opgeklopt ei.
  • Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de koek uit de oven en snijd ze in repen van 1,5 centimeter. Zet deze vervolgens op hun zijkant op een rooster en zet deze nogmaals in de oven. Deze keer slechts 5 minuten. Laat de koekjes helemaal afkoelen en serveer ze als dessert met een glaasje Vino Santo (om de koekjes in te dippen)
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Ragu die Fabrizio

Gang Voorgerecht vlees
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Ui
  • 1 stuks wortel
  • 1 stengels Bleekselderij
  • rode wijn
  • 500 gram gehakt gemengt gehakt
  • Zout
  • Passato tomatensaus van goede kwaliteit
  • jeneverbes
  • laurierblaadje
  • gedroogd rood pepertje

Instructies
 

  • Verhit olijfolie in een pan en voeg de groenten toe. Bak op middelmatig vuur tot de groenten zacht zijn. Verhit op een ander vuur een grote koekenpan tot deze heel heet is. Voeg het gehakt toe (niet alles in eens bakken maar twee of drie sessies), daarover zout strooien en bakken tot deze mooi bruin is. Bij elke portie gehakt een flinke scheut rode wijn toevoegen en even laten inkoken.
  • Het vlees toevoegen aan de groenten.
  • Ragû serveren met gekookte verse spagetti.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Bistecca met rozemarijn

Gang Hoofdgerecht vlees
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 700 gram grote entrecote of Cote a Ros niet dunner dan drie centimeter
  • 2 takken Rozemarijn
  • 1 kopje Olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Verhit de gril totdat hij heel heet is en doe dan pas het vlees op de gril. Vlees pas omdraaien als hij loslaat van de plaat. Gril het vlees tot rosé. (Het lekkerste resultaat krijg je wanneer je het vlees grilt op kooltjes, zeet heet)
  • Verhit het kopje olijfolie met de helft van de rozemarijn in een pannetje. De olie mag warm worden maar niet heet. Verwarm de olie totdat je het vlees gaat serveren.
  • Snijdt het vlees in dunne repen en schik deze over een (voorverwarmd) bord. Verdeel de olijfolie met rozemarijn over het vlees en strooi dan ook de rest van de rozemarijn erover.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Crostini Toscana (crostini Nero)

Gang Amuse, Amuse Italiano
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 0,5 stuks Ui
  • 3 stuks anjovis
  • 2 tl Kappertjes
  • 1 scheutje Vin Santo
  • 75 gram Kippenlever of mix van kippenlever/niertjes/hart
  • snuf Zout
  • snuf zwarte peper
  • crostini

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg de ui toe en laat ze in tien minuten zacht worden (bak ze niet bruin). Voeg de anjovis toe en laat deze smelten. Voeg de kippenlever toe en kappertjes toe en verhit tot de levertjes gaar zijn. Blus af met een scheutje vin santo en steek deze aan om de alcohol te laten verdampen. Doe het geheel over in een hoge kom en pureer met de staafmixer of in de kleine kom van de keukenmachine en pureer het geheel fijn.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Papa al Pomodoro

Gang Soepen
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 stuks Tomaten zeer rijp of uit blik (twee blikken tomaten stukjes, goede kwaliteit)
  • 4 dikke plakken oud grof brood
  • 1 stuks ui
  • 500 ml bouillon rund of groenten
  • tijm fijngesneden of basilicum of oregano

Instructies
 

  • Snipper de ui en fruit hem in een flinke laag olijfolie op laag vuur tot ze zacht zijn, laat ze niet bruin kleuren. Voeg de verse kruiden, bouillon en het in stukken gesneden brood toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper. Wanneer een lepel rechtop in de Papa blijft staan dan mag je de “soep” verdunnen met wat bouillon.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Semifreddo

Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Eieren
  • 2 stuks eidooiers
  • 200 ml slagroom
  • 80 g Suiker
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 75 g Pure chocolade
  • 1 scheutje Vin Santo of witte wijn

Instructies
 

  • Hak de pure chocolade in stukjes en leg deze op de bodem van een met bakpapier bekleedde cakevorm.
  • Doe de eieren, eidooiers, 40 gram suiker, een scheutje Vin Santo en sinaasappelrasp in een kom. Verwarm dit mengsel al kloppend met een garde au-bainmarie totdat het mengsel de dikte heeft van yoghurt. Zet de kom daarna over in een laagje koud water en blijf doorkloppen tot het is afgekoeld tot kamertemperatuur (dit hele proces duurt ruim een kwartier dus vraag bij een lamme arm vooral iemand anders het van je over te nemen).
  • Klop de slagroom met 40 gram suiker zo dik als een yoghurt. Spatel de slagroom en eieren door elkaar en stort in een cakeblik. Zet de semifreddo in de vriezer. Haal vlak voor het serveren uit de vriezer en snijdt in dunne plakken en serveer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!