Meng al het meel, aardappelpuree, water, zout, gist, suiker en 1/3de van de olijfolie in een kom of met de hand. Kneed het deeg tot het soepel is.
Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Snijd het deeg in drie even grote stukken. Maak hiervan een bal en leg ze in drie verschillende diepe borden die je royaal met olijfolie bestrijkt. Bestrijk het deeg licht met olijfolie en dek het af met plastic folie. Zet de borden op kamertemperatuur opzij om het te laten rijzen. Het moet ongeveer drie keer zo groot worden.
Doe twee eetlepels van de olijfolie in een koekenpan van ongeveer 30 cm doorsnede en verdeel over het oppervlak en de wand. Leg één van de deegballen in de pan. Duw met je met olijfolie ingevette vingers en trek het deeg voorzichtig in de vorm van de pan maar laat het niet scheuren.
Verdeel de kerstomaatjes die gehalveerd zijn met het snijvlak omlaag op het deeg en ook ongeveer 10 olijven. Dek de koekenpan af met een doek en zet nog 20 minuten opzij om te laten rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Zet de pan op het vuur en verhit matig. Bak de focaccia als de olie gaat borrelen nog 3 minuten. De bodem moet diep goud bruin worden.
Zet als de oven op temperatuur is en het deeg gerezen is de pan in de oven. Strooi een eetlepel zout en oregano over de focaccia. Strooi circa één theelepel van de oregano en wat zout over het deeg. Sprenkel er een eetlepel olijf olie over.
Zet dan de pan in de oven en bak de focaccia ongeveer 17 minuten tot hij een diep bruine korst heeft. Laat hem dan op een taartrooster glijden en afkoelen, ongeveer 5 minuten. Je kunt hem warm of koud eten.
Lamsstoofschotel
U’ Cutturidd
Lamsstoofschotel
Ingrediënten
Instructies
Focaccia Pugliese
Focaccia Pugliese
Ingrediënten
Instructies
Gemarineerde aubergines
Melanzane marinate
Gemarineerde aubergines
Ingrediënten
Instructies
Biefstuk bakken
Biefstuk bakken
Ingrediënten
Instructies
Volkoren zuurdesembrood
Volkoren zuurdesembrood
Ingrediënten
Instructies
Licht roggezuurdesembrood
Licht roggezuurdesembrood
Ingrediënten
Levain
Deeg
Instructies
Levain
Deeg
Hutspot in ringen
Hutspot in ringen
Ingrediënten
Instructies
Hachée
Hachée
Ingrediënten
Instructies
Pissaladière
Pissaladière
Ingrediënten
Deeg
De vulling voorbereiden
Instructies
Deeg
Vulling
Het bakken van de pissaladière
Afwerking en presentatie
Bouillabaise
Bouillabaise
Ingrediënten
Voorbereiding
Rouille
Instructies
Voorbereiding
Het maken van rouille
Afwerking en presentatie