Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder). Wel de rozijnen in heet water. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron. Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom. Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg. Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee. Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter. Bekleed de vorm met het deeg. Hou een deel over voor de bovenkant van de taart.

Schil de appels en snij in partjes. Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels. Stort het appelmengsel in de springvorm. Bestrooi het aanrecht met wat meel. Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel. Besmeer het deeg met ei. Zet de springvorm 50 minuten in de oven.

Appeltaart glutenvrij

Gang Patisserie
Keuken Glutenvrij, Hollands

Ingrediënten
  

  • 200 g Mic C Schar
  • 150 g Boter
  • 100 g Basterdsuiker, wit
  • 1,5 stuks Ei
  • 30 g Raisins
  • 4 stuks Appels Jonagold
  • 40 g suiker vulling
  • 1 tl Kaneel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Gegratineerde asperges met lamspastrami

Gang Bijgerecht
Keuken Hollands

Ingrediënten
  

  • 1 kg Asperge Witte, geschild en houterige onderkant verwijderd
  • 40 g Boter
  • 350 ml Melk Verwarmd
  • 1 stuks Citroen
  • 75 g Kaas. Parmezaanse Geraspt
  • 75 g Kaas Oude
  • 1 handje Bieslook Fijngehakt
  • 100 g Lamspastrami
  • 40 g Bloem
  • 1 handje Broodkruim

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de asperges in een grote pan in ongeveer 8 minuten beetgaar.
  • Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en bak ongeveer 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de warme melk langzaam toe, en roer ondertussen met een houten lepel goed door tot een gladde saus. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper en roer totdat de saus een romige, ietwat dikke consistentie heeft.
  • Haal de pan van het vuur, rasp er wat citroenschil boven, en voeg 1-2 eetl. citroensap toe. Roer 2/3 van de kaas en de bieslook erdoor. Proef de saus en voeg eventueel nog wat citroen of zout en peper toe.
  • Leg de asperges in een ovenschaal, verdeel de lamspastrami erover en giet de bechamelsaus eroverheen. Bestrooi met de overgebleven kaas en broodkruimels en zet ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de kaas en broodkruimels goudbruin en knapperig zijn.
  • Bestrooi met wat extra geraspte citroenschil en bieslook en serveer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Lamsjus

Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 6 minuten
Gang Sauzen

Ingrediënten
  

  • 1 kg Lamsvlees Nek of schouder, in blokjes gesneden
  • 3 g Peperkorrels
  • 10 teentjes Knoflook niet gespeld
  • Tijm
  • Peper
  • Zout
  • 1 l Kippenbouillion
  • 30 g Boter
  • 1 dl Arachide olie

Instructies
 

Bereiden

  • Snijd het vlees in kleine, gelijke dobbelstenen. Zet een pan op medium hoog vuur en verhit de olie. Bruin het vlees in de olie. Giet het vet na een poosje af. Zet de pan weer op het vuur, voeg boter (niet alle), vlees, tijm en geplette knoflook in de schil toe. Schenk de kippenbouillon erover en laat reduceren tot alle vocht nagenoeg verdampt is. Laat karameliseren en voeg dan kippenbouillon toe zodat het vlees onder staat. Laat weer reduceren en karamelliseren. Schenk de resterende kippenbouillon over het vlees tot het geheel bedekt is. Laat koken en schuim af tot het na een half uur mooi ingetrokken en gereduceerd is. Haal dan door een fijne zeef en een doek. Reduceer verder tot de gewenste dikte. Zet opzij tot gebruik. Of vries in voor later.

Afmaken

  • Pak een deel van de jus en breng aan de kook. Voeg klontjes koude boter toe en klop met de garde goed door. Breng zonodig op smaak en bewaar au bain-marie tot de service.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Maak van het water en het meel een glad beslag. Het moet vrij dun zijn om een mooi dun krokant laagje te laten ontstaan.
Verhit de frituur tot 180°C. Haal de inktvisringen door het beslag en laat rustig in de olie zakken. Beweeg meteen de ringen, anders blijven ze op de bodem van de pan plakken.
Haal ze uit de olie als ze bruin worden. Leg ze dan op een papiertje om uit te lekken, bestrooi met zout en peper en serveer warm.

Calamaris

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Borrelhapje, Tapas
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 200 g inktvisringen
  • 0,5 l water
  • 100 g Kikkererwtenmeel
  • 1 l Frituurolie
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Uien bouillon Crenn

Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 6 minuten
Gang Soepen
Keuken Frans
Porties 6 liter

Ingrediënten
  

  • 150 g Kikkererwten
  • 1,5 kg Gele uien
  • 40 g Zonnebloemolie
  • 1,1 kg Rode uien
  • 150 g Prei
  • 130 g Sjalotjes
  • 800 g cipollini uien
  • 250 g Balsamicoazijn
  • 150 g Harde kaas geraspt
  • 100 g Tamarinde
  • 40 g suiker
  • 10 g Kombu
  • 5 g Zeezout
  • 7 l water
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Cheese gnocchi

Gang Bijgerecht
Porties 10 pax

Ingrediënten
  

  • 220 g Comte
  • 8 g truffel, zwarte
  • 90 g Kuzu
  • 15 g Truffelolie
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Chorizospiesjes

Gang Amuse, Tapas
Keuken Spaans
Porties 12 stokjes

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Paprika. geel
  • 2 stuks Lente-ui
  • 12 stuks Champignons
  • 24 blokjes Chorizo
  • 10 cl Olijfolie

Instructies
 

  • Maak de paprika's schoon en snijd ze per stuk in ongeveer 12 blokjes. Snijd de lente-uitjes in 12 stukken per ui. Maak de champignons schoon en snijd het stammetje af. Verhit een grillpan of koekenpan. Bestrijk de stukken paprika, lente-ui en champignons met olijfolie en grill ze apart tot ze een mooie kleur hebben. Leg apart en snijd de chorizo worstjes in plakjes. Grill ze dan kort in de pan. Steek dan afwisselend een stukje chorizo, paprika, champignon, lente-ui en chorizo op de stokjes. Serveer het liefst lauwwarm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Watermeloen met kaas en olijven

Gang Tapas, Vegetarisch
Keuken Spaans
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 0,25 stuks Watermeloen
  • 200 g Geitenkaas
  • 8 stuks Olijven, zwart

Instructies
 

  • Snijd de watermeloen in dobbelstenen van ca. 3 cm. Verwijder de pitjes. Snijd de kaas in iets kleinere blokjes van 2 à 2,5 cm. Hak de olijven grof. Leg op elk blokje watermeloen een blokje kaas en daarop wat stukjes olijf. Steek er een prikker door en zet ze mooi op een rij op een schaal.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Aardbei met mascarpone en ricotta

Gang Patisserie
Keuken Italiaans
Porties 10 stuks

Ingrediënten
  

  • 10 stuks Aardbei
  • 0.5 dl Mascarpone
  • 0.5 dl Ricotta
  • 1 tl Suiker
  • 0,25 stuks Citroenschil

Instructies
 

  • Meng de mascarpone en ricotta met de suiker en geraspte citroenschil. Doe dan in een spuitzak. Maak de aardbeien schoon, haal het kroontje eraf en snijd ze in vieren in, niet helemaal door, maar wel zo dat ze een beetje open staan. Spuit wat van het mascarpone mengsel in de opengesneden aardbeien en serveer op een amuse lepel of zet ze op een schaal.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!