Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder). Wel de rozijnen in heet water. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron. Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom. Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg. Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee. Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter. Bekleed de vorm met het deeg. Hou een deel over voor de bovenkant van de taart.
Schil de appels en snij in partjes. Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels. Stort het appelmengsel in de springvorm. Bestrooi het aanrecht met wat meel. Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel. Besmeer het deeg met ei. Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Appeltaart glutenvrij
Gang Patisserie
Keuken Glutenvrij, Hollands
- 200 g Mic C Schar
- 150 g Boter
- 100 g Basterdsuiker, wit
- 1,5 stuks Ei
- 30 g Raisins
- 4 stuks Appels Jonagold
- 40 g suiker vulling
- 1 tl Kaneel
Appeltaart glutenvrij
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder). Wel de rozijnen in heet water. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron. Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom. Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg. Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee. Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter. Bekleed de vorm met het deeg. Hou een deel over voor de bovenkant van de taart.
Schil de appels en snij in partjes. Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels. Stort het appelmengsel in de springvorm. Bestrooi het aanrecht met wat meel. Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel. Besmeer het deeg met ei. Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Appeltaart glutenvrij
Ingrediënten
Gegratineerde asperges met lamspastrami
Gegratineerde asperges met lamspastrami
Ingrediënten
Instructies
Lamsjus
Lamsjus
Ingrediënten
Instructies
Bereiden
Afmaken
Roella
Roella
Calamaris
Maak van het water en het meel een glad beslag. Het moet vrij dun zijn om een mooi dun krokant laagje te laten ontstaan.
Verhit de frituur tot 180°C. Haal de inktvisringen door het beslag en laat rustig in de olie zakken. Beweeg meteen de ringen, anders blijven ze op de bodem van de pan plakken.
Haal ze uit de olie als ze bruin worden. Leg ze dan op een papiertje om uit te lekken, bestrooi met zout en peper en serveer warm.
Calamaris
Ingrediënten
Uien bouillon Crenn
Uien bouillon Crenn
Ingrediënten
Cheese gnocchi
Cheese gnocchi
Ingrediënten
Chorizospiesjes
Chorizospiesjes
Ingrediënten
Instructies
Watermeloen met kaas en olijven
Watermeloen met kaas en olijven
Ingrediënten
Instructies
Aardbei met mascarpone en ricotta
Aardbei met mascarpone en ricotta
Ingrediënten
Instructies