Meng het alginaat Algin door het water met een staafmixer. Zorg dat al het poeder goed gemengd is en zet een paar uur weg om de luchtbellen te laten ontsnappen.

Doe het mango/appelsap en de mangosiroop bij de mangopuree en roer goed door elkaar.

Meng het calciumchloridepoeder door het mangopureemengsel. Mix met de staafmixer.

Neem een lepel mangomengsel en laat voorzichtig maar snel in het alginaatbad vallen. Laat drie minuten liggen en haal het er dan voorzichtig met een schuimspaan uit. Laat in een bak water vallen en het is dan gereed om geserveerd te worden.

Laat niet al te lang liggen, want de gelvorming gaat door.

Eidooier van mango

Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 19 min
Gang Amuse, Sappen
Porties 50 lepels

Ingrediënten
  

  • 240 g Mangopuree
  • 30 g Mangosiroop
  • 30 g Mango/appelsap
  • 6,2 g Gluco
  • 5 g Algin
  • 1 l water
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept