Citroentaart, Frans

Gang Patisserie
Porties 10 pax

Ingrediënten
  

  • 60 g Crème fraiche
  • 2 stuks eigeel
  • 440 g Bloem
  • 60 g Suiker
  • 0,25 tl Zout
  • 450 g Boter in blokjes gesneden

Vulling

  • 4 stuks Ei
  • 3 stuks eigeel
  • 240 ml Citroensap
  • 145 g Boter in blokjes gesneden
  • 200 g Suiker

Instructies
 

Deeg

  • Meng meel, suiker en zout door elkaar. Pak dan de boter en meng dit rustig door het meel, al knijpend. Doe dit tot het mengsel een consistentie heeft van broodkruim. Meng het eigeel door de crème fraiche en doe dit mengsel bij het boter/meel mengsel. Roer met de handen en kneed tot je een bal deeg hebt gemaakt. Leg deze in de koeling.

Koek

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. pak het deeg uit de koeling, kneed even door tot het soepel is en rol dan uit tot een cirkel die ruim past in de vorm. Leg hem erin en prik gaatjes in de bodem. Bedek de bodem met papier en bonen. Bak hem blind voor 20 minuten, haal dan de blinde vulling eruit en bak nog eens 10 minuten, of tot de bodem mooi bruin is. Laat dan afkoelen.

Vulling

  • Verwarm het citroensap op middelhoog vuur. Meng de eigelen en eieren met de suiker en doe bij het citroensap als het bijna kookt. Blijf dan roeren tot de eieren gaan binden, dit is tot 82ºC. Voeg dan de klontjes boter een voor een er al roerend bij. Giet de vulling in de bodem. Maak mooi glad en zet weg om af te koelen.

Notities

Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept