Breng de slagroom met het zout, het opengesneden vanillestokje en de espresso tegen de kook aan en laat het 20 minuten zachtjes intrekken. Zorg dat het niet gaat koken. Er ontstaat op de room een vel, niet roeren, want het vel houdt de smaak vast. Haal de slagroom daarna van het vuur en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker geheel is opgelost en laat tot kamertemperatuur afkoelen. Klop de boter met een mixer tot een gladde, luchtige massa. Voeg al mixend het afgekoelde slagroommengsel toe. Als het mengsel schift, is het te koud, warm het dan au bain marie iets op. Als het mengsel te slap is, zet het dan in de een schaal in een kom koud water, laat afkoelen en klop het op. Vul een spuitzak met een gladde spuitmond met het mengsel en spuit bergjes op vetvrij papier. Leg deze drie kwarties in de vriezer. Neem steeds 10 vullingen uit de vriezer en haal deze 1 voor 1 door de warme chocolade. Rol de truffels door de hagelslag en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast of in de vriezer.
Quiche di porri
Quiche di porri
Ingrediënten
Deeg
Vulling
Instructies
Deeg
Vulling
Af maken
Bonbon Koffie truffel
Bonbon Koffie truffel
Ingrediënten
Instructies
Bonbon Whiskey bol
Bonbon Whiskey bol
Ingrediënten
Instructies
Bonbon met walnotenvulling
Bonbon met walnotenvulling
Ingrediënten
Instructies
Courgette ricotta taartjes met bietensaus
Courgette ricotta taartjes met bietensaus
Ingrediënten
buitenkant
Vulling
Bietensaus
Gefrituurde wortels
Instructies
Courgettebloemen tempura
Courgettebloemen tempura
Ingrediënten
Instructies
Geconfijte kerstomaatjes
Geconfijte kerstomaatjes
Ingrediënten
Instructies
Tomaatjestaart
Tomaatjestaart
Ingrediënten
Instructies
Bodem
Vulling
Chocolade coulants
Chocolade coulants
Ingrediënten
Instructies
Tarte tatin Bocuse
Tarte tatin Bocuse
Ingrediënten
Instructies