Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
Neem de eieren en meng ze volledig met de helft van de suiker. Doe hetzelfde met de dooiers en de andere helft van de suiker.
Zeef de bloem in de mengkom en klop het geheel goed los tot je een homogene massa krijgt.
Smelt de chocolade samen met de boter en voeg ze toe aan het mengsel.
Giet het geheel in een gesloten spuitzak. Laat deze afkoelen in de koelkast, zodat het mengsel wat kan opstijven.
Bak de moelleux vlak voor het serveren. Tot zolang kan het beslag in de koelkast blijven liggen.
Laat de oven voorwerwarmen op 200°C. Hou de bakplaat apart.
Wrijf de binnenzijde van de serveerringen in met een beetje boter en strooi er vervolgens wat bloem over. Dat is belangrijk om de gebakjes later makkelijk los te maken uit de vorm.
Plaats de ringen op de bakplaat, op een vel bakpapier of een siliconenmatje. Spuit dan het beslag in de vormpjes. Let op: vul elke ring voor 2/3 met het beslag. Het gebak zal rijzen in de oven.
Bak de moelleux 6 à 10 minuten in de oven op 200 °C. 6 min voor zachte, lopende vulling, 10 min voor hardere vulling.
Maak de gebakjes voorzichtig los en zet er ééntje op elk dessertbord. Het hart van de moelleux moet vloeibaar zijn. Meteen serveren!
Serveer de warme moelleux met een bol kaneel-ijs en/of een beetje vers rood fruit.
Dorade met aubergine en paprika
Dorade met aubergine en paprika
Ingrediënten
Instructies
Ossenstaart zacht gegaard
Ossenstaart zacht gegaard
Ingrediënten
Instructies
Boerenkool van cavolo nero
Boerenkool van cavolo nero
Ingrediënten
Instructies
Mosterdfruit
Mosterdfruit
Ingrediënten
Instructies
Hutspot
Hutspot
Ingrediënten
Instructies
Chocolademoelleux
Chocolademoelleux
Ingrediënten
Instructies
Bros reep
Bros reep
Ingrediënten
Instructies
Nasi kuning tumpeng
Nasi kuning tumpeng
Ingrediënten
Instructies
Pepdrank
Pepdrank
Ingrediënten
Instructies
Aardbeien gemarineerd met basilicumsiroop
Aardbeien gemarineerd met basilicumsiroop
Ingrediënten
Instructies