Het deeg maken gaat het best in de keukenmachine vanweg het plakkerige.
Spoel de vulling met lauw water af en week 15 minuten in lauw water.
Meng meel, bloem, kruiden, water, azijn, zout en gist 5 minuten op lage snelheid in de keukenmachine met de vlinder. Laat gist niet in directe aanraking komen met azijn of zout.Kneed circa 3 minuten op hogere snelheid. Laat 5 minuten rusten met de uitgelekte vulling erop.
Draai heel voorzichtig in 1 minuut de vulling erdoor.
Laat 15 minuten rijzen.
Verdeel met natte handen over 2 ingevette cakeblikken. Laat 40 minuten rijzen met een natte doek erover.
Los voorzichtig op een bakplaat met siliconen mat of bakpapier. Strijk met natte handen glad.
Stoom iets voor en bak circa 35 minuten op 180 °C.
Laat goed afkoelen en pak goed in. Laat minstens 1 nacht rusten, snijd in heel dunne plakjes met ongekarteld mes.
Het kletzenbrood is op kamertemperatuur 2 weken te bewaren. Het is ook goed in te vriezen.
Tomatencoulis
Tomato coulis
Ingrediënten
Instructies
Velouté legumière automne
Velouté legumière automne
Ingrediënten
Soep
Garnering
Instructies
Eenvoudige tomatensaus
Eenvoudige tomatensaus
Ingrediënten
Instructies
Zuurkool Elzas
Zuurkool Elzas
Ingrediënten
Instructies
Kletzenbrot
Ingrediënten
Deeg
Kruiden
Vulling
Instructies
Zwartebessensorbetijs
Zwarte bessensorbetijs
Ingrediënten
Instructies
Sinaasappelsaus
Sinaasappelsaus
Ingrediënten
Instructies
Watermeloen tataki
Watermeloen tataki
Ingrediënten
Instructies
Watermeloen carpaccio
Watermeloen carpaccio
Ingrediënten
Instructies
Watermeloen gelei
Watermeloen gelei
Ingrediënten
Instructies