Leg een taartkarton op een met bakpapier beklede bakplaat en leg daar de metalen bakrand op. Als je die niet hebt, kan het ook zonder. De taart wordt dan aan de zijkanten wat minder strak, wat je later met een mes kunt corrigeren.
Leg een bischuitlaag in de bakrand en bestrijk hem met de koffiesiroop. Doe dit met alle biscuitlagen. De cake moet goed doordrenkt zijn. Als je hem indrukt met je vinger moet er wat vocht omhoog komen.
Strijk met een klein palet mes ongeveer 250 g botercréme op het bischuit mooi glad uit.
Dek de créme af met de tweede laag bischuit. Strijk hierover de ganache uit. Als de ganache teveel is afgekoeld, is hij niet meer strijkbaar, dan moet je hem even au bain marie verwarmen tot hij stroperig vloeibaar is.
Leg de derde biscuitlaag op de ganache en doe hier nog een keer ongeveer 250 g botercréme op. Strijk mooi glad met een paletmes.
Zet de taart dan in de koelkast en laat minstens 1 uur opstijven.
Verwijder de bakrand en schenk de glazuur over de taart en strijk glad. Laat dan enkele minuten opstijven in de koelkast.
Snijd de taart met een scherp mes in stukken. Het mes na iedere snede even afspoelen onder de hete kraan.
Opéra
Opéra
Ingrediënten
Joconde biscuit
Meringue voor het biscuit
Siroop
Ganache
Botercrème meringue
Botercrème
Glazuur
Instructies
Joconde biscuit
Merengue voor het biscuitbeslag
Vervolg joconde beslag
Siroop
Ganache
Botercrème
Botercréme
Glazuur
Samenstellen Opéra
Kaassoesjes
Kaassoesjes met Mornay saus
Ingrediënten
Soesjes
Mornay-saus
Instructies
Soesjes
Mornay-saus
Afwerken
Pavlova
Pavlova
Ingrediënten
Meringue
VULLING
DECORATIE
Instructies
Konijn in trappist
Konijn in trappist
Ingrediënten
Instructies
Konijn
Spruitjes
Serveren
Eenvoudige paddenstoelensoep
Eenvoudige paddenstoelensoep
Ingrediënten
Instructies
Kalfcoteletjes alla Milanese met gremolata
Kalfcoteletjes alla Milanese met gremolata
Ingrediënten
Coteletjes
Gremolata
Instructies
Gremolata
Coteletjes
Bietenlasagne
Groentelasagne
Ingrediënten
Lasagne
Kaassaus
Instructies
Groenten
Kaassaus
Lasagne
Semifreddo van hazelnoten
Semifreddo van hazelnoten
Ingrediënten
Hazelnotenpasta
Semifreddo
Praliné
Instructies
Hazelnotenpasta
Semifreddo
Hazelnootpraliné
Serveren
Tortellini a la Giovanna Corelli
Tortellini a la Giovanna Corelli
Ingrediënten
Pasta
Vulling
Bouillon
Instructies
Pasta
Vulling
Tortellini
Gesmoorde venkel
Gesmoorde venkel
Ingrediënten
Instructies