Pasta carbonara Luciano

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Pasta

  • 280 gram spaghetti
  • 200 gram guanciale buikspek
  • zeezout

Carbonara saus

  • 30 gram Grana Padano geraspt
  • 20 gram Pecorino Romano
  • 4 stuks eidooiers
  • 30 gram kookvocht
  • 2 gram zwarte peper

Garnering

  • 20 gram Pecorino Romano geraspt
  • 2 gram zwarte peper

Instructies
 

Voorbereiding

  • Voor de guanciale; Snijd de buitenkant van de guanciale weg met een kartelmes zodat je het witte en roze spek overhoudt. Snijd dus ook het grijze deel van het spek weg. Snijd vervolgens in plakjes van ongeveer een centimeter. Snijd de plakjes in blokjes. Verhit een koekenpan op laag Snijd de plakjes in blokjes. Verhit een koekenpan op laag vuur, voeg de guanciale toe en laat zachtjes aanzweten. Giet ondertussen het vet af en vang op in een kommetje. Bak het spek ongeveer 5 minuten tot de guanciale mooi krokant is. Laat daarna uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Breng in een ruime pan water aan de kook en voeg zout toe. Belangrijk om 10% zout per liter water te hanteren. Kook de spaghetti vervolgens gaar, maar kook hem niet al dente.
  • Ga ondertussen verder met de carbonara mix. Doe hiervoor de Grana Padano en Pecorino in een kom samen met de eidooiers. Voeg de peper toe en het kookvocht en klopt met een garde tot een gladde massa. Meng ongeveer de helft van het guanciale vet met het eimengsel. Zet de kom bovenop de pan met spaghetti en laat het mengsel au bain-marie garen door voortdurend te kloppen in een langzaam tempo. Controleer of het mengsel gaar is door een spatel in het mengsel te dopen; als je een duidelijke lijn op de spatel kunt trekken zonder dat de dooier ‘druipt’ is het mengsel klaar.

Garnering

  • Giet de pasta af, bewaar het kookvocht. Laat de pasta zeer goed uitlekken, hij moet volledig droog zijn. Voeg de pasta toe aan het eimengsel en voeg ook een beetje kookvocht toe. Zet de kom terug op de pan en laat nog eens 2 minuten au bain-marie garen. Voeg de guanciale toe en roer door de pasta. Haal de kom van de pan en voeg nog een beetje kookvocht toe. Zet nog eenmalig terug tot de romige saus zich mooi om de pasta heeft gebonden. Schep de spaghetti in een nestje op een bord. Strooi tot slot een beetje Pecorino Romano en een snuf peper over de pasta.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept