Paddenstoelenlasagne
Paddenstoelen
- 35 g gedroogde porcini
- 4 dl lauw water
- 60 g boter
- 1 el tijmblaadjes
- 800 g gemengde paddenstoelen grote paddenstoelen in plakjes, de kleinere heel laten
- 2 el dragon fijngehakt
- 4 el peterselie fijngehakt
Lasagne
- 60 g boter
- 1 stuks sjalot
- 60 g bloem
- 5,5 dl melk
- 375 g ricotta
- 1 stuks ei
- 150 g feta verkruimeld
- 170 g gruyere geraspt
- 400 g lasagne verde verse
- 150 g fontina of mozzarella geraspt
- 50 g parmezaanse kaas geraspt
Paddenstoelen
Verwarm de oven op 180℃. Week de gedroogde paddenstoelen in het lauwe water tot ze zacht zijn. Knijp het vocht eruit en bewaar het water.
Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem. Voeg als de boter schuimt de tijm, gedroogde en verse paddenstoelen toe. Bak tot de paddenstoelen zacht zijn en wat vocht loslaten. Roer er van het vuur af de dragon, peterselie en zou ten peper door. Doe in een kom en zet apart.
Lasagne
Gebruik dezelfde pan voor de bechamel. Smelt de boter met de sjalot en smoor een minuutje op halfhoog vuur. Roer de bloem erdoor en blijf roeren tot de bloem gaar is maar niet kleurt. Dit duurt een paar minuten. Roer dan beetje bij beetje de melk en het weekvocht door tot je een mooie gladde bechamelsaus hebt. Breng op smaak met zout en peper.
Klop in een kom de ricotta en het ei door elkaar, schep er 3 eetlepels bechamel door en ook de feta. roer de gruyere door de hete saus in de pan tot de saus weer glad is.
Giet voor de lasagne eenvijfde van de saus in de ovenschaal. Bedek deze laag met lasagnevellen. Verdeel hier een kwart van het ricottamengsel over en strooi daarop een kwart van de paddenstoelen plus een kwart van de geraspte fontina of mozzarella. Maak op deze manier nog 3 lagen en eindig met een laag bechamelsaus.
Bestrooi met de parmezaanse kaas en dek de schaal losjes af met alu folie. (Hij mag de lasagne niet raken). Bak 40 minuten in de oven tot de saus langs de rand borrelt. Haal dan de folie eraf en laat de lasagne in 10 minuten bruin worden. Neem de schaal uit de oven en laat hem voor het opdienen 10 minuten rusten.
Bron: Ottolenghi, Plenty pag. 59
Paddenstoelenlasagne
Paddenstoelenlasagne
Equipment
Ingrediënten
Paddenstoelen
Lasagne
Instructies
Paddenstoelen
Lasagne
Doperwtensoep met geitenkaascroutons
Doperwtensoep met geitenkaascroutons
Ingrediënten
Soep
Geitenkaascroutons
Garnering
Instructies
Soep
Geitenkaascroutons
Opdienen
Pavlovarol met fruit
Pavlovarol met fruit
Equipment
Ingrediënten
Meringue
Vulling
Instructies
Meringue
Vulling
Varkensrollade van buikspek
Varkensrollade van buikspek
Ingrediënten
Zuurkool
Rollade
Knolselderij puree
Gebakken paddenstoelen
Presentatie
Instructies
Zuurkool
Rollade
Knolselderijpuree
Gebakken paddenstoelen
Presentatie
Shrikand
Shrikand
Ingrediënten
Instructies
Reerug met amandelfarce
Saddle of venison with almond farce
Ingrediënten
Saddle of venison
Farce
Instructies
Farce
Saddle of venison
Dadelbonbons
Dadelbonbons
Ingrediënten
Instructies
Masala bhat
Masala bhat
Ingrediënten
Instructies
Ananas chutney
Ananas chutney
Ingrediënten
Instructies
Gevulde koek
Gevulde koek EN
Ingrediënten
Hard Viennese dough
Cookies
Greasing
Instructies
Hard Viennese dough
Cookies
Brushing