Polentavingers

Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 10 g sesamzaadjes
  • 1,5 l melk
  • 3 el sesamolie
  • 300 g maïsmeel

Instructies
 

Polenta koken

  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een koel en droog oppervlak.
  • Verwarm de melk met de sesamolie. Wanneer de melk gaat koken, sprenkel je het maïsmeel er al stevig roerende in. Laat 6 minuten al roerend koken.
  • Strooi er dan de geroosterde sesmazaadjes in en meng door goed te blijven roeren.
  • Leg een vel bakpapier op het werkblad. Giet hierover de polenta en bedek met nog een stuk bakpapier. Rol het op tot een staaf van 2 cm doorsnee. Leg dan weg om af te laten koelen.

Polentavingers

  • Maak van de staaf rechthoekjes van 10x1x2 cm.
  • Verwarm in een koekenpan een flinke scheut olijfolie en bak de polentavingers hierin tot ze mooi goudbruin zijn. Laat dan uitlekken op een stuk keukenpapier.
Bron: Alasin Ducasse, Grand livre du cuisine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept