Polentavingers
Ingrediënten
- 10 g sesamzaadjes
- 1,5 l melk
- 3 el sesamolie
- 300 g maïsmeel
Instructies
Polenta koken
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een koel en droog oppervlak.
- Verwarm de melk met de sesamolie. Wanneer de melk gaat koken, sprenkel je het maïsmeel er al stevig roerende in. Laat 6 minuten al roerend koken.
- Strooi er dan de geroosterde sesmazaadjes in en meng door goed te blijven roeren.
- Leg een vel bakpapier op het werkblad. Giet hierover de polenta en bedek met nog een stuk bakpapier. Rol het op tot een staaf van 2 cm doorsnee. Leg dan weg om af te laten koelen.
Polentavingers
- Maak van de staaf rechthoekjes van 10x1x2 cm.
- Verwarm in een koekenpan een flinke scheut olijfolie en bak de polentavingers hierin tot ze mooi goudbruin zijn. Laat dan uitlekken op een stuk keukenpapier.
Bron: Alasin Ducasse, Grand livre du cuisine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!