Pizza margherita

Porties 2 pizza's

Ingrediënten
  

  • 300 g pizzadeeg
  • 200 g mozzarella
  • 250 g tomaten gepeld en uitgeknepen
  • 0,5 tl zout
  • 0,5 tl oregano
  • 2 el olijfolie
  • basilicum

Instructies
 

  • Maak het pizzadeeg ruim van tevoren, zie recept hiervoor.
  • Verwarm de oven voor op 250°C, liefst met een pizzasteen erin. Anders op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Doe de tomaten, zout, oregano en olijfolie in een kom en meng een beetje. Niet teveel, de tomaten moeten nog herkenbaar zijn.
  • Strooi wat bloem op je werkvlak en rol het deeg uit tot een ronde dunne plak.
  • Leg het deeg op een bakplaat. Beleg dan met de tomatensaus, blijf iets weg van de rand. Bak 6 minuten.
  • Haal even uit de oven en leg de mozzarella op de tomatensaus en bak dan weer 6 minuten. Haal uit de oven en strooi er wat basilicumblaadjes over.
  • Met een ovensteen doe alles tegelijk in de oven, dus ook de mozzarella. Bak dan 4 minuten, dat is korter, want de steen geeft veel hitte van onderen. Als de pizza uit de oven is, strooi je er wat basilicumblaadjes over.
Bron: Bijbel Italiaanse keuken
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept